Recept från Hemlagat, nr 3 / 2019
45 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
167,44 kr
BROWNIE
200 g
färska rödbetor
125 g
smör, rumsvarmt
2 dl
strösocker
1 dl
kakao
0.5 dl
mörk sirap
2 krm
salt
2 st
ägg
1.5 dl
vetemjöl
1 krm
vaniljpulver
CHOKLADGLASYR
1 dl
vispgrädde
100 g
mörk choklad
BROWNIE
200 g
färska rödbetor
125 g
smör, rumsvarmt
2 dl
strösocker
1 dl
kakao
0.5 dl
mörk sirap
2 krm
salt
2 st
ägg
1.5 dl
vetemjöl
1 krm
vaniljpulver
CHOKLADGLASYR
1 dl
vispgrädde
100 g
mörk choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala, skölj och riv rödbetorna fint. Lägg åt sidan.
2. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt.
3. Rör i ett ägg i taget och vänd därefter ner vetemjöl, vaniljpulver och de rivna rödbetorna.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 20 x 30 cm. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen ca 20–25 minuter, prova med en sticka, kakan ska vara lite kladdig. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
5. Värm grädden tills den precis börjar koka. Lyft av från plattan. Bryt chokladen i bitar och rör ner den, blanda tills den smält. Häll chokladen över den avsvalnade brownien och ställ kallt minst en timme så att glasyren stelnar. Skär kakan i bitar.
Tips: Dessa brownies blir saftiga och färgstarka tack vare färska rödbetor. Ge slutligen den färdiga kakan ett täcke av maffig chokladglasyr.
Köpklart recept för totalt
167,44 kr
Köpklart recept för
167,44 kr