Rödbetscarpaccio med chèvre och pistagepesto

Här är hela hemligheten att börja i tid. Ju längre rödbetorna får marinera desto bättre, så se till att ha minst ett par timmar till detta. Och undvik att koka dem för länge, rödbetorna är både godare och lättare att hantera om de får vara al dente. Och i en rödbetscarpaccio vill vi absolut ha lite tuggmotstånd! Särskilt som chèvren är så mjuk och mild. Toppa med en pesto gjord på pistagenötter och du har en förrätt smakar både höst och grönt. Perfekt till söndagmiddagen med vännerna, eller när du vill imponera på någon du tycker mycket om. Carpaccio kan absolut vara vegetarisk och ändå smälta i munnen, den här varianten med rödbeta och chèvre är precis lika elegant som originalet. 

Tips! Förbered rödbetorna tidigt så att de får marinera länge och undvik att koka rödbetorna för länge. De är godare al dente – och enklare att skiva.

35 min

11 ingredienser


Köpklart recept för totalt

240,24 kr

Rödbetscarpaccio med chèvre och pistagepesto
  • 0.5 kg

    rödbeta

  • 1 st

    citron

  • 3 msk

    matolja

  • 200 g

    chèvre

  • 150 g

    pistagenötter

  • 65 g

    spenat

  • 1 dl

    olivolja

  • 100 g

    riven parmesan

  • 1 tsk

    honung

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

nötter

Ingredienser

  • 0.5 kg

    rödbeta

  • 1 st

    citron

  • 3 msk

    matolja

  • 200 g

    chèvre

  • 150 g

    pistagenötter

  • 65 g

    spenat

  • 1 dl

    olivolja

  • 100 g

    riven parmesan

  • 1 tsk

    honung

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

nötter

Gör så här

1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten i cirka 20 minuter. Riv skalet av halva citronen och pressa saften ur hela. Blanda med salt och olja. Häll dressingen över de varma rödbetorna och låt marinera i några timmar.

2. Mixa 2/3 av nötterna, spenat, riven parmesan, honung och olivolja till en pesto. Tillsätt eventuellt mer olja till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.

3. Skala och skiva rödbetorna tunt, gärna med en mandolin, och fördela skivorna på tallrikar.

4. Hacka de resterande pistagenötterna grovt och strö hacket över rödbetorna.

5. Avsluta med att smula över chèvre och ringla över pesto.

Rödbetor, chèvre och en pesto på pistagenötter blir här en alldeles utsökt carpaccio. Njut till höstmiddag och vinterkalas, men se till att börja i god tid så smakerna hinner utvecklas ordentligt.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

240,24 kr

Köpklart recept för

240,24 kr