Rödbetsgravad lax med dill- och pepparrotssås
Recept från Garants midsommarguide. Grava din egen lax med rivna rödbetor, salt, socker, peppar och färsk dill. Vår rödbetsgravade lax är enkel att göra med fryst laxfilé och klar efter 24–48 timmar i kylen. En festlig favorit till midsommarbordet!
20 min
7 ingredienser
Köpklart recept för totalt
292,30 kr
600 g
fryst laxfilé
2 st
medelstora rödbetor, rivna
2 msk
salt
2 msk
strösocker
1 tsk
svartpeppar
0.5 kruka
färsk dill, finhackad
1 burk
dill- och pepparrotssås
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
Ingredienser
600 g
fryst laxfilé
2 st
medelstora rödbetor, rivna
2 msk
salt
2 msk
strösocker
1 tsk
svartpeppar
0.5 kruka
färsk dill, finhackad
1 burk
dill- och pepparrotssås
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
Gör så här
-
Tina laxen långsamt i kylskåp över natten om den är fryst.
-
Förbered gravningen: blanda rivna rödbetor, salt, socker, peppar och finhackad dill. Lägg laxen i en plastpåse eller form och täck helt med blandningen. Förslut väl.
-
Grava laxen: låt stå i kylskåp i minst 24 timmar, gärna upp till 48 timmar, och vänd gärna laxen någon gång under tiden.
-
Ta ut laxen, skrapa bort rödbetsblandningen och torka lätt med hushållspapper. Skär i tunna skivor.
-
Lägg upp på fat och servera med färdig dill- och pepparrotssås. Toppa gärna med lite extra dill.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
292,30 kr
Köpklart recept för
292,30 kr