Rödbetsgravade ägghalvor

Ägghalvor är ett måste vid varje svensk högtid. Servera dem rödbetsgravade med krämig fyllning.

30 min

12 ingredienser


Köpklart recept för totalt

161,54 kr

Rödbetsgravade ägghalvor
  • 6 st

    ägg

  • 3 dl

    vatten

  • 1 st

    inlagd rödbeta, plus lag

  • 3 msk

    majonnäs

  • 1 msk

    gräddfil

  • 1 tsk

    dijonsenap

  • 2 droppar

    tabasco

  • 1 nypa

    salt

DILLDUST

  • 1 msk

    torkad dill

  • 1 msk

    torkad persilja

  • 1 msk

    torkad gräslök

  • 1 tsk

    salt

Ingredienser

  • 6 st

    ägg

  • 3 dl

    vatten

  • 1 st

    inlagd rödbeta, plus lag

  • 3 msk

    majonnäs

  • 1 msk

    gräddfil

  • 1 tsk

    dijonsenap

  • 2 droppar

    tabasco

  • 1 nypa

    salt

DILLDUST

  • 1 msk

    torkad dill

  • 1 msk

    torkad persilja

  • 1 msk

    torkad gräslök

  • 1 tsk

    salt

Gör så här

1. Hårdkoka äggen och låt svalna. Skala och lägg dem hela i en snygg burk. Häll över vatten och en skalad, grovt skivad rödbeta. Låt stå över natten — det gör att äggen färgas snyggt cerise.

2. Nästa dag, dela äggen på mitten, ta ut gulorna och pressa genom en sil med hjälp av en sked. Mixa den pulveriserade äggulan med majonnäs, gräddfil, tabasco och dijonsenap. Smaka av med salt.

3. Stoppa röran i en sprits och pressa ut den i äggvitorna. Strö över "dilldusten” precis innan servering.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

161,54 kr

Köpklart recept för

161,54 kr