Hemköp

Rödbetsgravade ägghalvor

Ägghalvor är ett måste vid varje svensk högtid. Servera dem rödbetsgravade med krämig fyllning.

30 min

Rödbetsgravade ägghalvor

Ingredienser

  • 6 st
    ägg
  • 3 dl
    vatten
  • 1 st
    inlagd rödbeta, plus lag
  • 3 msk
    majonnäs
  • 1 msk
    gräddfil
  • 1 tsk
    dijonsenap
  • 2 droppar
    tabasco
  • 1 nypa
    salt

DILLDUST

  • 1 msk
    torkad dill
  • 1 msk
    torkad persilja
  • 1 msk
    torkad gräslök
  • 1 tsk
    salt

Gör så här

1. Hårdkoka äggen och låt svalna. Skala och lägg dem hela i en snygg burk. Häll över vatten och en skalad, grovt skivad rödbeta. Låt stå över natten — det gör att äggen färgas snyggt cerise.

2. Nästa dag, dela äggen på mitten, ta ut gulorna och pressa genom en sil med hjälp av en sked. Mixa den pulveriserade äggulan med majonnäs, gräddfil, tabasco och dijonsenap. Smaka av med salt.

3. Stoppa röran i en sprits och pressa ut den i äggvitorna. Strö över "dilldusten” precis innan servering.

8 portioner

Hemköp chat icon