Rödkålssallad med apelsiner, vindruvor och nötter

Njut av en fräsch och nyttig sallad även vintertid. Med en bas av rödkål blir salladen mättande och näringsrik för kalla dagar. Och vacker!

10 min

8 ingredienser


Köpklart recept för totalt

128,86 kr

Rödkålssallad med apelsiner, vindruvor och nötter
  • 1 st

    stort rödkålshuvud, strimlat

  • 1 st

    stor apelsin

  • 200 g

    röda vindruvor, halverade

  • 1 dl

    pekannötter, grovhackade

  • 1 dl

    hasselnötter, grovhackade

  • 2 msk

    olivolja

  • 2 msk

    rödvinsvinäger

  • 1 nypa

    salt

Ingredienser

  • 1 st

    stort rödkålshuvud, strimlat

  • 1 st

    stor apelsin

  • 200 g

    röda vindruvor, halverade

  • 1 dl

    pekannötter, grovhackade

  • 1 dl

    hasselnötter, grovhackade

  • 2 msk

    olivolja

  • 2 msk

    rödvinsvinäger

  • 1 nypa

    salt

Gör så här

1. Skala apelsinen, se till att få bort även det vita.

2. Halvera varje klyfta. Blanda rödkålen med olivolja, vinäger och lite salt i en skål. Addera resterande ingredienser, blanda väl.

3. Lägg upp salladen på ett serveringsfat eller en skärbräda före servering.

Tips! Nötterna kan uteslutas och ersättas med exempelvis pumpafrön eller solrosfrön.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

128,86 kr

Köpklart recept för

128,86 kr