Rödkålssallad med apelsiner, vindruvor och nötter
Njut av en fräsch och nyttig sallad även vintertid. Med en bas av rödkål blir salladen mättande och näringsrik för kalla dagar. Och vacker!
10 min
8 ingredienser
Köpklart recept för totalt
170,47 kr
1 st
stort rödkålshuvud, strimlat
1 st
stor apelsin
200 g
röda vindruvor, halverade
1 dl
pekannötter, grovhackade
1 dl
hasselnötter, grovhackade
2 msk
olivolja
2 msk
rödvinsvinäger
1 nypa
salt
Ingredienser
1 st
stort rödkålshuvud, strimlat
1 st
stor apelsin
200 g
röda vindruvor, halverade
1 dl
pekannötter, grovhackade
1 dl
hasselnötter, grovhackade
2 msk
olivolja
2 msk
rödvinsvinäger
1 nypa
salt
Gör så här
1. Skala apelsinen, se till att få bort även det vita.
2. Halvera varje klyfta. Blanda rödkålen med olivolja, vinäger och lite salt i en skål. Addera resterande ingredienser, blanda väl.
3. Lägg upp salladen på ett serveringsfat eller en skärbräda före servering.
Tips! Nötterna kan uteslutas och ersättas med exempelvis pumpafrön eller solrosfrön.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
170,47 kr
Köpklart recept för
170,47 kr