Hemköp

Rödkålssallad med balsamico & granatäpple

Recept från i säsong: december 2012

30 min

Rödkålssallad med balsamico & granatäpple

Ingredienser

  • 3 dl
    röd quinoa
  • 300 g
    rödkål
  • 2 msk
    balsamvinäger
  • 1 msk
    honung
  • 2 msk
    olivolja, till stekning
  • 1 st
    rödlök
  • 1 st
    granatäpple
  • 1 dl
    mandel
  • 1 dl
    aprikoser, torkade eller gula russin

Citrondressing

  • 1 st
    citron, saften
  • 1 liten
    vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 tsk
    socker
  • 3 krm
    salt, efter smak
  • 2 krm
    peppar, efter smak
  • 0.5 dl
    olivolja

Gör så här

1.  Koka quinoan enligt anvisning på paketet.

2. Rosta skalade hela mandlar i torr, het panna.

3. Stek den strimlade rödkålen i het panna med olivolja. Häll över balsamvinäger och honung. Låt vätskan koka in. Ställ åt sidan för att svalna.

4. Hacka bladpersilja och finhacka rödlök. Strimla torkade aprikoser. Dela granatäpplet på mitten och plocka ur kärnorna. Häll i alla ingredienser till quinoan i en skål.

5. Vispa ihop ingredienserna till dressingen. Häll över salladen och blanda samman. Salta och peppra.

8 portioner

160,37 kr
Hemköp chat icon