Hemköp

Rödkålssallad med rotselleri

I den här enkla salladen ger apelsin härlig syra och sötma.  Den passar fint till grillat kött eller grönsaker och kan också användas som coleslaw i matiga mackor.

20 min

Rödkålssallad med rotselleri

Ingredienser

  • 1 st
    apelsin
  • 1 dl
    russin
  • 800 g
    rödkål
  • 600 g
    rotselleri
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 msk
    färska timjanblad
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 1 dl
    skalade hasselnötter

Gör så här

1. Pressa juicen från apelsinen över russinen i en stor skål.

2. Skala rotselleri och skiva den tunt. Lägg skivorna ovanpå varandra och skiva dem tunt på längden, så att de blir som tändstickor.

3. Strimla rödkålen tunt.

4. Tillsätt rotselleri och rödkål i skålen med russinen. Addera olivolja, timjanblad, salt och peppar och rör om.

5. Hacka och rosta  hasselnötterna och toppa salladen med dessa. Servera.

6 portioner

Hemköp chat icon