I den här enkla salladen ger apelsin härlig syra och sötma. Den passar fint till grillat kött eller grönsaker och kan också användas som coleslaw i matiga mackor.
20 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
136,50 kr
1 st
apelsin
1 dl
russin
800 g
rödkål
600 g
rotselleri
1 msk
olivolja
1 msk
färska timjanblad
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 dl
skalade hasselnötter
1 st
apelsin
1 dl
russin
800 g
rödkål
600 g
rotselleri
1 msk
olivolja
1 msk
färska timjanblad
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 dl
skalade hasselnötter
1. Pressa juicen från apelsinen över russinen i en stor skål.
2. Skala rotselleri och skiva den tunt. Lägg skivorna ovanpå varandra och skiva dem tunt på längden, så att de blir som tändstickor.
3. Strimla rödkålen tunt.
4. Tillsätt rotselleri och rödkål i skålen med russinen. Addera olivolja, timjanblad, salt och peppar och rör om.
5. Hacka och rosta hasselnötterna och toppa salladen med dessa. Servera.
Köpklart recept för totalt
136,50 kr
Köpklart recept för
136,50 kr