Liquid smoke, tabasco och färskpressad juice i en sås som lyfter både hamburgare och burritos. Recept från Gustav @javligtgott Johansson i samarbete med Hemköp.
30 min
17 ingredienser
Köpklart recept för totalt
199,47 kr
1 st
finhackad gul lök
4 st
finhackade vitlöksklyftor
1 msk
rökt paprikapulver
1 msk
spiskummin
2 st
lagerblad
2.5 dl
ketchup
2 msk
dijonsenap
0.5 dl
vitvinsvinäger
0.5 dl
farin- eller råsocker
2 tsk
tabasco
1 dl
färskpressad apelsin-, ananas- eller ½ dl limejuice
1 tsk
liquid smoke
1 msk
mörk grönsaksfond
1 msk
japansk sojasås
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 msk
olja till stekning
Allergiinformation
soja
1 st
finhackad gul lök
4 st
finhackade vitlöksklyftor
1 msk
rökt paprikapulver
1 msk
spiskummin
2 st
lagerblad
2.5 dl
ketchup
2 msk
dijonsenap
0.5 dl
vitvinsvinäger
0.5 dl
farin- eller råsocker
2 tsk
tabasco
1 dl
färskpressad apelsin-, ananas- eller ½ dl limejuice
1 tsk
liquid smoke
1 msk
mörk grönsaksfond
1 msk
japansk sojasås
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 msk
olja till stekning
Allergiinformation
soja
1. Hetta upp en kastrull med rapsolja och fräs lök och vitlök tills den mjuknat och börjat få färg.
2. Tillsätt de torra kryddorna och låt fräsa ett tag så att det börjar dofta gott.
3. Rör ner ketchup, senap, vinäger, socker, tabasco, fruktsaft, liquid smoke, fond och sojasås. Koka på medellåg värme i cirka 20 minuter så att alla smaker går ihop. Rör om då och då, så att det inte bränner fast i botten. Smaka av och justera syra, sälta, hetta och kryddor efter tycke och smak. Ta ut lagerbladen och mixa om du vill ha såsen slät, eller servera den chunky. Servera varm eller kall till vad som helst.
Köpklart recept för totalt
199,47 kr
Köpklart recept för
199,47 kr