Rökt makrill med gurka, ägg & matjessmör
Den här matiga lilla salladen med rökta smaker serveras smidigt och vackert i glas.
10 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
170,65 kr
125 g
varmrökt lax, plockad (eller helst ½ varmrökt makrill)
4 st
ägg, löskokta
0.5 ask
smörgåskrasse
0.33 st
gurka
1 st
hjärtsallad
1 msk
riven pepparrot (eller mindre, efter smak)
MATJESSMÖR
50 g
smör
1 msk
(ca.1 msk spad från matjessillsinläggning. Kan uteslutas)
1 nypa
salt
Allergiinformation
fisk eller skaldjur och ägg
Ingredienser
125 g
varmrökt lax, plockad (eller helst ½ varmrökt makrill)
4 st
ägg, löskokta
0.5 ask
smörgåskrasse
0.33 st
gurka
1 st
hjärtsallad
1 msk
riven pepparrot (eller mindre, efter smak)
MATJESSMÖR
50 g
smör
1 msk
(ca.1 msk spad från matjessillsinläggning. Kan uteslutas)
1 nypa
salt
Allergiinformation
fisk eller skaldjur och ägg
Gör så här
1. Bryt salladsbladen i bitar och fördela i 8 små glas. Lägg skivad gurka, ägghalvor samt plockad fisk i varje glas och toppa med klippt krasse.
2. Bryn smöret tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt. Vispa ner matjesspadet och krydda med salt.
3. Häll det ljumna smöret över salladen precis innan servering och toppa med finriven pepparrot.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
170,65 kr
Köpklart recept för
170,65 kr