Hemköp

Rökt makrill med gurka, ägg & matjessmör

Den här matiga lilla salladen med rökta smaker serveras smidigt och vackert i glas.

10 min

Rökt makrill med gurka, ägg & matjessmör

Ingredienser

  • 125 g
    varmrökt lax, plockad (eller helst ½ varmrökt makrill)
  • 4 st
    ägg, löskokta
  • 0.5 ask
    smörgåskrasse
  • 0.33 st
    gurka
  • 1 st
    hjärtsallad
  • 1 msk
    riven pepparrot (eller mindre, efter smak)

MATJESSMÖR

  • 50 g
    smör
  • 1 msk
    (ca.1 msk spad från matjessillsinläggning. Kan uteslutas)
  • 1 nypa
    salt

Gör så här

1. Bryt salladsbladen i bitar och fördela i 8 små glas. Lägg skivad gurka, ägghalvor samt plockad fisk i varje glas och toppa med klippt krasse.

2. Bryn smöret tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt. Vispa ner matjesspadet och krydda med salt.

3. Häll det ljumna smöret över salladen precis innan servering och toppa med finriven pepparrot.

8 portioner

Hemköp chat icon