Den här matiga lilla salladen med rökta smaker serveras smidigt och vackert i glas.
10 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
173,65 kr
125 g
varmrökt lax, plockad (eller helst ½ varmrökt makrill)
4 st
ägg, löskokta
0.5 ask
smörgåskrasse
0.33 st
gurka
1 st
hjärtsallad
1 msk
riven pepparrot (eller mindre, efter smak)
MATJESSMÖR
50 g
smör
1 msk
(ca.1 msk spad från matjessillsinläggning. Kan uteslutas)
1 nypa
salt
Allergiinformation
fisk eller skaldjur och ägg
125 g
varmrökt lax, plockad (eller helst ½ varmrökt makrill)
4 st
ägg, löskokta
0.5 ask
smörgåskrasse
0.33 st
gurka
1 st
hjärtsallad
1 msk
riven pepparrot (eller mindre, efter smak)
MATJESSMÖR
50 g
smör
1 msk
(ca.1 msk spad från matjessillsinläggning. Kan uteslutas)
1 nypa
salt
Allergiinformation
fisk eller skaldjur och ägg
1. Bryt salladsbladen i bitar och fördela i 8 små glas. Lägg skivad gurka, ägghalvor samt plockad fisk i varje glas och toppa med klippt krasse.
2. Bryn smöret tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt. Vispa ner matjesspadet och krydda med salt.
3. Häll det ljumna smöret över salladen precis innan servering och toppa med finriven pepparrot.
Köpklart recept för totalt
173,65 kr
Köpklart recept för
173,65 kr