Rökt makrill med gurka, ägg & matjessmör

Den här matiga lilla salladen med rökta smaker serveras smidigt och vackert i glas.

10 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

173,65 kr

Rökt makrill med gurka, ägg & matjessmör
  • 125 g

    varmrökt lax, plockad (eller helst ½ varmrökt makrill)

  • 4 st

    ägg, löskokta

  • 0.5 ask

    smörgåskrasse

  • 0.33 st

    gurka

  • 1 st

    hjärtsallad

  • 1 msk

    riven pepparrot (eller mindre, efter smak)

MATJESSMÖR

  • 50 g

    smör

  • 1 msk

    (ca.1 msk spad från matjessillsinläggning. Kan uteslutas)

  • 1 nypa

    salt

Allergiinformation

fisk eller skaldjur och ägg

Ingredienser

  • 125 g

    varmrökt lax, plockad (eller helst ½ varmrökt makrill)

  • 4 st

    ägg, löskokta

  • 0.5 ask

    smörgåskrasse

  • 0.33 st

    gurka

  • 1 st

    hjärtsallad

  • 1 msk

    riven pepparrot (eller mindre, efter smak)

MATJESSMÖR

  • 50 g

    smör

  • 1 msk

    (ca.1 msk spad från matjessillsinläggning. Kan uteslutas)

  • 1 nypa

    salt

Allergiinformation

fisk eller skaldjur och ägg

Gör så här

1. Bryt salladsbladen i bitar och fördela i 8 små glas. Lägg skivad gurka, ägghalvor samt plockad fisk i varje glas och toppa med klippt krasse.

2. Bryn smöret tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt. Vispa ner matjesspadet och krydda med salt.

3. Häll det ljumna smöret över salladen precis innan servering och toppa med finriven pepparrot.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

173,65 kr

Köpklart recept för

173,65 kr