Rosépeppargravad lax

Vacker, god och med lite pepprig, nästan blommig smak. En gravlax som pryder sin plats på julbordet. Recept av Catarina König i samarbete med Hemköp. 

10 min

5 ingredienser


Köpklart recept för totalt

79,85 kr

Rosépeppargravad lax
  • 1 kg

    laxsida

  • 2 msk

    socker

  • 2 msk

    salt

  • 2 msk

    rosépeppar

  • 1 knippe

    dill

Allergiinformation

fisk eller skaldjur

Ingredienser

  • 1 kg

    laxsida

  • 2 msk

    socker

  • 2 msk

    salt

  • 2 msk

    rosépeppar

  • 1 knippe

    dill

Allergiinformation

fisk eller skaldjur

Gör så här

1. Dela laxen i två stora delar på tvären.

2. Blanda socker, salt och grovt stött rosépeppar.

3. Gnid in laxen med blandningen och lägg på rikligt med dill.

4. Lägg ihop laxsidorna med fiskköttet mot varann och lägg i en plastpåse och knyt ihop.

5. Förvara laxen i kylen i två dygn. Vänd på påsen emellanåt.

6. Servering: Dekorera med ytterligare lite stött rosépeppar och färsk dill.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

79,85 kr

Köpklart recept för

79,85 kr