Rosépeppargravad lax

Vacker, god och med lite pepprig, nästan blommig smak. En gravlax som pryder sin plats på julbordet. Recept av Catarina König i samarbete med Hemköp. 

10 min

Rosépeppargravad lax

Ingredienser

  • 1 kg
    laxsida
  • 2 msk
    socker
  • 2 msk
    salt
  • 2 msk
    rosépeppar
  • 1 knippe
    dill

Gör så här

1. Dela laxen i två stora delar på tvären.

2. Blanda socker, salt och grovt stött rosépeppar.

3. Gnid in laxen med blandningen och lägg på rikligt med dill.

4. Lägg ihop laxsidorna med fiskköttet mot varann och lägg i en plastpåse och knyt ihop.

5. Förvara laxen i kylen i två dygn. Vänd på påsen emellanåt.

6. Servering: Dekorera med ytterligare lite stött rosépeppar och färsk dill.

8 portioner