Rostad majssoppa med ingefära och lime

Perfekt när du är sugen på något värmande och smakrikt. Den här soppan går dessutom snabbt att laga. Sked för sked av ren comfort food!

30 min

Rostad majssoppa med ingefära och lime

Ingredienser

  • 400 g
    majskorn
  • 1 st
    lök
  • 2 st
    vitlöksklyfta
  • 1 st
    morot
  • 1 msk
    olivolja
  • 3 msk
    kycklingfond (späd 3 msk fond med 1 liter vatten)
  • 2 dl
    mjölk
  • 1 tsk
    riven färsk ingefära
  • 1 st
    lime, skal och juice
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Till servering

  • 1 nypa
    chiliflakes
  • 1 fp
    fetaost
  • 1 knippe
    koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tina majs eller, om du använder konserv: sila och låt rinna av.
  3. Skala lök och skär i klyftor.
  4. Skala vitlök och skiva.
  5. Skär morot i mindre bitar.
  6. Sprid ut majs, lök, vitlök och morot på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olivolja och salta. Rosta i mitten av ugnen i 20 minuter tills grönsakerna får färg. Rör om då och då.
  7. Lägg de rostade grönsakerna i en stor kastrull.
  8. Tillsätt fond och mjölk. Koka upp och låt sjuda under lock i 5–10 minuter.
  9. Mixa soppan slät med stavmixer eller i en matberedare.
  10. Tillsätt ingefära och limeskal. Smaka av med limejuice samt salt och peppar.
  11. Häll upp majssoppan i skålar.
  12. Toppa med smulad fetaost, chili och färsk koriander.

4 portioner