Perfekt när du är sugen på något värmande och smakrikt. Den här soppan går dessutom snabbt att laga. Sked för sked av ren comfort food!
30 min
Ingredienser
400 g
majskorn
1 st
lök
2 st
vitlöksklyfta
1 st
morot
1 msk
olivolja
3 msk
kycklingfond (späd 3 msk fond med 1 liter vatten)
2 dl
mjölk
1 tsk
riven färsk ingefära
1 st
lime, skal och juice
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Till servering
1 nypa
chiliflakes
1 fp
fetaost
1 knippe
koriander
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Tina majs eller, om du använder konserv: sila och låt rinna av.
Skala lök och skär i klyftor.
Skala vitlök och skiva.
Skär morot i mindre bitar.
Sprid ut majs, lök, vitlök och morot på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olivolja och salta. Rosta i mitten av ugnen i 20 minuter tills grönsakerna får färg. Rör om då och då.
Lägg de rostade grönsakerna i en stor kastrull.
Tillsätt fond och mjölk. Koka upp och låt sjuda under lock i 5–10 minuter.
Mixa soppan slät med stavmixer eller i en matberedare.
Tillsätt ingefära och limeskal. Smaka av med limejuice samt salt och peppar.
Häll upp majssoppan i skålar.
Toppa med smulad fetaost, chili och färsk koriander.