Rostad spetskål med tomatvinaigrette och buffelmozzarella

Ge spetskålen lite kärlek och sällskap (här i form av buffelmozzarella och en fin tomatvinaigrette) så kommer du bli rikligt belönad! Ja, av en otrolig måltid med recept av Sandra Mastio alltså.

30 min

11 ingredienser


Köpklart recept för totalt

157,34 kr

Rostad spetskål med tomatvinaigrette och buffelmozzarella
  • 1 st

    liten spetskål

  • 0.5 dl

    olivolja

  • 1 tsk

    salt

TOMATVINAIGRETTE

  • 2 st

    semitorkade tomater (ca. 1 dl)

  • 0.5 tsk

    salt

  • 2 st

    piripiri

  • 1 msk

    rödvinsvinäger

  • 2 msk

    rapsolja

  • 1 st

    buffelmozzarella

  • 1 dl

    krutonger eller nötter (eller smulat smörstekt knäckebröd eller något annat krispigt)

  • 1 näve

    ruccola eller annat grönt örtigt

Ingredienser

  • 1 st

    liten spetskål

  • 0.5 dl

    olivolja

  • 1 tsk

    salt

TOMATVINAIGRETTE

  • 2 st

    semitorkade tomater (ca. 1 dl)

  • 0.5 tsk

    salt

  • 2 st

    piripiri

  • 1 msk

    rödvinsvinäger

  • 2 msk

    rapsolja

  • 1 st

    buffelmozzarella

  • 1 dl

    krutonger eller nötter (eller smulat smörstekt knäckebröd eller något annat krispigt)

  • 1 näve

    ruccola eller annat grönt örtigt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250°C.

2. Skär kålen i 4-6 klyftor längs med stammen som håller ihop klyftorna. Lägg i en form och häll på olja och salt.

3. Rosta tills kålen har brända kanter och är nästan mjuk i mitten. Ta ut och vänd runt med oljan.

4. Mixa tomater, salt, piripiri, vinäger och rapsolja grovt.

5. Toppa kålen med riven buffelmozzarella, på med vinaigretten, krispiga krutonger, grönt och salt. Ringla på lite mer olivolja.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

157,34 kr

Köpklart recept för

157,34 kr