”Söt, mjuk pepparkaka rostas och möter salt manchegoost och toppas av ett fluffigt honungsmoln” säger Catarina König.
15 min
7 ingredienser
Köpklart recept för totalt
71,90 kr
220 g
pepparkaka
150 g
manchegoost
1 dl
crème fraiche
1.5 msk
flytande honung
1 nypa
salt
TOPPING
1 msk
flytande honung
1 nypa
flingsalt
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
220 g
pepparkaka
150 g
manchegoost
1 dl
crème fraiche
1.5 msk
flytande honung
1 nypa
salt
TOPPING
1 msk
flytande honung
1 nypa
flingsalt
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
2. Skär centimetertjocka skivor av pepparkakan. Lägg på en plåt med bakplåts-papper.
3. Rosta i ugnen på båda sidor, ca 3–4 min per sida. Ta ut och låt svalna.
4. Skär trekanter av osten och ta bort kanterna.
5. Vispa samman crème fraiche, flytande honung och lite salt. Vispa länge tills det blir fluffigt, som en mousse.
6. Lägg de rostade pepparkaksskivorna på ett fat, lägg på manchegoost och sedan en sked honungsmousse på varje.
7. Toppa med ringlad honung och flingsalt.
Tips! Vispa ihop moussen precis innan den läggs på osten, då håller den sig fluffig och fin.
Köpklart recept för totalt
71,90 kr
Köpklart recept för
71,90 kr