Rostad mjuk pepparkaka med manchego & honungsmousse

”Söt, mjuk pepparkaka rostas och möter salt manchegoost och toppas av ett fluffigt honungsmoln” säger Catarina König. 

15 min

7 ingredienser


Köpklart recept för totalt

71,90 kr

Rostad mjuk pepparkaka med manchego & honungsmousse
  • 220 g

    pepparkaka

  • 150 g

    manchegoost

  • 1 dl

    crème fraiche

  • 1.5 msk

    flytande honung

  • 1 nypa

    salt

TOPPING

  • 1 msk

    flytande honung

  • 1 nypa

    flingsalt

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Ingredienser

  • 220 g

    pepparkaka

  • 150 g

    manchegoost

  • 1 dl

    crème fraiche

  • 1.5 msk

    flytande honung

  • 1 nypa

    salt

TOPPING

  • 1 msk

    flytande honung

  • 1 nypa

    flingsalt

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

2.  Skär centimetertjocka skivor av pepparkakan. Lägg på en plåt med bakplåts-papper.

3. Rosta i ugnen på båda sidor, ca 3–4 min per sida. Ta ut och låt svalna.

4. Skär trekanter av osten och ta bort kanterna.

5. Vispa samman crème fraiche, flytande honung och lite salt. Vispa länge tills det blir fluffigt, som en mousse.

6. Lägg de rostade pepparkaksskivorna på ett fat, lägg på manchegoost och sedan en sked honungsmousse på varje.

7. Toppa med ringlad honung och flingsalt.

Tips! Vispa ihop moussen precis innan den läggs på osten, då håller den sig fluffig och fin.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

71,90 kr

Köpklart recept för

71,90 kr