6–8 PORTIONER, CA 50 MIN
50 min
Portioner: 6
1 ½ kg pumpa, tex Butternut
2 vitlöksklyftor
½ dl olivolja
salt och svartpeppar
SALLAD:
1 morot
1 fänkål
1 granatäpple
1 knippe bladpersilja
1 msk olivolja
1 citron
salt och svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skala pumpan, halvera och kärna ur den. Skär pumpan i 3 cm tjocka klyftor. Lägg klyftorna i en ugnssäker form, blanda med skivad vitlök, olivolja, salt, peppar och rosta 20–25 minuter.
3. Skala och strimla moroten på en mandolin eller för hand. Dela och skölj fänkålen i kallt vatten, strimla tunt, dela granatäpplet och gröp ur.
4. Skölj och strimla persiljan och blanda med moroten, fänkålen, oljan och citronsaften, salta och peppra.
5. Servera pumpan varm med salladen vid sidan om.