Mustig och god soppa med rotfrukter och vitt vin. Perfekt för såväl ruggiga som soliga dagar.
35 min
17 ingredienser
Köpklart recept för totalt
199,56 kr
700 g
rotselleri
2 st
lök
2 st
vitlöksklyfta
1 st
morot
2 msk
smör
1 dl
vitt vin
6 dl
vatten
1 st
grönsaksbuljongtärning
3 dl
matlagningsgrädde
1 msk
soja
4 skivor
surdegsbröd
2 msk
rapsolja
1 knippe
gräslök
0.5 tsk
salt
1 tsk
chililflakes
1 krm
peppar
2 msk
olivolja
Allergiinformation
soja
700 g
rotselleri
2 st
lök
2 st
vitlöksklyfta
1 st
morot
2 msk
smör
1 dl
vitt vin
6 dl
vatten
1 st
grönsaksbuljongtärning
3 dl
matlagningsgrädde
1 msk
soja
4 skivor
surdegsbröd
2 msk
rapsolja
1 knippe
gräslök
0.5 tsk
salt
1 tsk
chililflakes
1 krm
peppar
2 msk
olivolja
Allergiinformation
soja
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skala rotsellerin och skär i mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta 15-20 minuter.
3. Skala och hacka lök, vitlök och morot smått. Smält smöret i en kastrull och stek lök, vitlök och morot mjuka.
4. Bryt brödet i mindre bitar och stek dem gyllene i oljan i en stekpanna. Hacka gräslöken och blanda med krutongerna.
5. Ta ut rotsellerin och lägg i kastrullen med grönsakerna. Höj värmen och tillsätt vinet. Låt det koka ordentligt så att alkoholen försvinner.
6. Tillsätt vatten, buljong, grädde, salt, peppar och soja. Låt koka i 10 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer.
7. Servera med krutonger, olivolja, lite extra gräslök och chiliflakes.
Köpklart recept för totalt
199,56 kr
Köpklart recept för
199,56 kr