Hemköp
SvgIconSearch

Rostad rotsellerisoppa med gräslökskrutonger

Mustig och god soppa med rotfrukter och vitt vin. Perfekt för såväl ruggiga som soliga dagar.

SvgIconTime35 min
Rostad rotsellerisoppa med gräslökskrutonger

Ingredienser

  • 700 g
    rotselleri
  • 2 st
    lök
  • 2 st
    vitlöksklyfta
  • 1 st
    morot
  • 2 msk
    smör
  • 1 dl
    vitt vin
  • 6 dl
    vatten
  • 1 st
    grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl
    matlagningsgrädde
  • 1 msk
    soja
  • 4 skivor
    surdegsbröd
  • 2 msk
    rapsolja
  • 1 knippe
    gräslök
  • 0.5 tsk
    salt
  • 1 tsk
    chililflakes
  • 1 krm
    peppar
  • 2 msk
    olivolja

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Skala rotsellerin och skär i mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta 15-20 minuter.

3. Skala och hacka lök, vitlök och morot smått. Smält smöret i en kastrull och stek lök, vitlök och morot mjuka.

4. Bryt brödet i mindre bitar och stek dem gyllene i oljan i en stekpanna. Hacka gräslöken och blanda med krutongerna.

5. Ta ut rotsellerin och lägg i kastrullen med grönsakerna. Höj värmen och tillsätt vinet. Låt det koka ordentligt så att alkoholen försvinner.

6. Tillsätt vatten, buljong, grädde, salt, peppar och soja. Låt koka i 10 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer.

7. Servera med krutonger, olivolja, lite extra gräslök och chiliflakes.

SvgIconCart4 portioner

178,61 kr
Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon