Recept från i säsong: december 2017
60 min
JORDÄRTSKOCKA
LÖKSMÖR
BAKAD SVARTROT
DRAGONMAJONNÄS
FRITERAD OSTRONSKIVLING
BROCCOLI
SPETSKÅL
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skockorna: Dela skockorna, pensla med olja och krydda med salt. Ugnsbaka ca 20 minuter.
3. Löksmör: Lägg smöret i en kastrull och låt löken puttra ca 15 minuter på låg värme.
4. När skockorna är klara gröp ur och lägg i löksmöret, krydda med salt och rivet citronskal. Spara de halva skalen.
5. Svartrötter: Koka al dente i saltat vatten ca 10 minuter. Låt rinna av, lägg i en ugnsfast form. Toppa med smör, timjan och salt. Ugnsbaka ca 15 minuter.
6. Spetskål: Lägg klyftorna i en form krydda med salt, timjan och smör. Ugnsbaka ca 20 minuter.
7. Dragonmajonnäs: Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt.
8. Broccoli: Dela broccoli i mindre bitar och koka i saltat vatten, låt rinna av väl. Krydda med salt och rulla i mandel.
9. Friterad ostronskivling: Värm oljan till 175°, lägg försiktigt i svampen och fritera tills den är gyllenbrun, låt rinna av på papper och krydda med salt. Fritera även de halva jordärtskocksskalen.
4 portioner