Rostad blomkål med gnocchi och brynt smör

Middag som nästan sköter sig själv! Salvia och citron toppar den ugnsbakade blomkålen, som stjärnkocken Tommy Myllymäki serverar med gnocchi och brynt smör.

60 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

216,65 kr

Rostad blomkål med gnocchi och brynt smör
  • 600 g

    blomkål

  • 250 g

    smör (uppdelat i 100 g + 150 g)

  • 1 nypa

    flingsalt

  • 20 blad

    salvia

  • 200 g

    färdig gnocchi

  • 2 dl

    riven parmesanost

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar, nymalen

  • 1 st

    citron i klyftor

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 600 g

    blomkål

  • 250 g

    smör (uppdelat i 100 g + 150 g)

  • 1 nypa

    flingsalt

  • 20 blad

    salvia

  • 200 g

    färdig gnocchi

  • 2 dl

    riven parmesanost

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar, nymalen

  • 1 st

    citron i klyftor

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Ansa blomkålen och ställ den i en ugnssäker form. Gnid in hela huvudet med 100 g smör. Salta.

3. Baka den mitt i ugnen i 10 min. Sänk värmen till 150°C och baka ytterligare cirka 40 min tills blomkålen är brynt på utsidan.

4. Koka gnocchin enligt anvisningar.

5. Smält 150 g smör i en liten kastrull och bryn det. Lägg i salvian när smöret tystnat, stek 20 sekunder. Tillsätt den nykokta gnocchin och krydda med salt.

6. Servera blomkålen med salvia, gnocchi och brynt smör. Toppa med parmesanost och nymalen svartpeppar. Ha gärna en citronklyfta till hands för den som gillar syra



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

216,65 kr

Köpklart recept för

216,65 kr