Hemköp

Rostade jordärtskockor med citron- och salviasmör

Ibland är det enkla det bästa. Som här, där jordärtskockor rostas i ugnen och serveras med ett örtigt smör och kanske en bit bröd. Eller som tillbehör till stekt fisk eller en köttbit.

35 min

Rostade jordärtskockor med citron- och salviasmör

Ingredienser

  • 800 g
    jordärtskocka
  • 1.5 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    flingsalt
  • 1 nypa
    nymalen svartpeppar

CITRON- OCH SALVIASMÖR

  • 75 g
    smör, rumsvarmt
  • 1 st
    citron, rivet skal av
  • 1 msk
    finhackade salviablad
  • 0.75 tsk
    salt
  • 1 krm
    nymalen svartpeppar

TILL SERVERING

  • 1 dl
    riven parmesan

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba jordärtskockorna ordentligt med borste. Halvera och lägg i en ugnsfast form, ringla över olivolja och strö över flingsalt och nymalen svart- peppar. Rosta i mitten av ugnen tills mjuka och gyllene, ca 20–25 minuter.

2. Mosa samman smöret med rivet citronskal, finhackad salvia, salt och nymalen svartpeppar.

3. Ta ut jordärtskockorna ur ugnen, klicka över smöret och toppa med massor av riven parmesan.

4 portioner

Hemköp chat icon