Rostade jordärtskockor med citron- och salviasmör

Ibland är det enkla det bästa. Som här, där jordärtskockor rostas i ugnen och serveras med ett örtigt smör och kanske en bit bröd. Eller som tillbehör till stekt fisk eller en köttbit.

35 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

215,65 kr

Rostade jordärtskockor med citron- och salviasmör
  • 800 g

    jordärtskocka

  • 1.5 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    flingsalt

  • 1 nypa

    nymalen svartpeppar

CITRON- OCH SALVIASMÖR

  • 75 g

    smör, rumsvarmt

  • 1 st

    citron, rivet skal av

  • 1 msk

    finhackade salviablad

  • 0.75 tsk

    salt

  • 1 krm

    nymalen svartpeppar

TILL SERVERING

  • 1 dl

    riven parmesan

Ingredienser

  • 800 g

    jordärtskocka

  • 1.5 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    flingsalt

  • 1 nypa

    nymalen svartpeppar

CITRON- OCH SALVIASMÖR

  • 75 g

    smör, rumsvarmt

  • 1 st

    citron, rivet skal av

  • 1 msk

    finhackade salviablad

  • 0.75 tsk

    salt

  • 1 krm

    nymalen svartpeppar

TILL SERVERING

  • 1 dl

    riven parmesan

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba jordärtskockorna ordentligt med borste. Halvera och lägg i en ugnsfast form, ringla över olivolja och strö över flingsalt och nymalen svart- peppar. Rosta i mitten av ugnen tills mjuka och gyllene, ca 20–25 minuter.

2. Mosa samman smöret med rivet citronskal, finhackad salvia, salt och nymalen svartpeppar.

3. Ta ut jordärtskockorna ur ugnen, klicka över smöret och toppa med massor av riven parmesan.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

215,65 kr

Köpklart recept för

215,65 kr