Hemköp

Rostade jordärtskockor, len puré, tomatsallad och svartkålskrisp

4 port, ca 40 min

40 min

Rostade jordärtskockor, len puré, tomatsallad och svartkålskrisp

Portioner: 4

Ingredienser

JORDÄRTSKOCKSPURÉ:
400 g skalade jordärtskockor


4 dl mjölk 3%
1 tsk salt
1 msk smör

ROSTADE JORDÄRTSKOCKOR MED KRISP:
500 g skalade och halverade jordärtskockor


1 msk olivolja
salt och svartpeppar
1 svartkålshuvud i bitar
rivet skal från en citron
2 msk grovhackad persilja

TOMATSALLAD:
300 g tomater i olika färger


1 tunt skivad schalottenlök
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
salt och svartpeppar

PERSILJEOLJA:
½ dl olivolja


1 kruka bladpersilja
saft från en citron

TILLBEHÖR:
1 knippe salladslök

Gör så här

1. Sätt ugnen på 220°.

2. Puré: Koka skockorna mjuka i mjölk med lite salt. Häll av mjölken, lägg i mixer tillsammans med 1 msk smör och mixa till slät puré. Smaka av med salt.

3. Ugnsrostade skockor: Lägg skockorna i en ugnsform, rosta i ugn 20 minuter, vänd ner svartkålen sista 5 minuterna och rosta klart. Strax innan servering vänd med rivet citronskal och strimlad persilja.

4. Lägg salladslöken i torr grillpanna och grilla mjuka ett par minuter.

5. Tomatsallad: Dela tomaterna och blanda med skivad schalottenlök, olivolja, vinäger, salt och peppar.

6. Persiljeolja: Mixa olivolja, citronsaft och persilja slät.

Hemköp chat icon