Sötman från de rostade rotfrukterna blir en fin smakkombo med den salta, krispiga pancettan. Toppa med svamp och syrlig dressing!
40 min
18 ingredienser
Köpklart recept för totalt
137,23 kr
300 g
medelstora morötter
4 st
palsternackor
3 st
rödbetor
2 msk
olivolja
0.5 tsk
flingsalt
2 dl
torkade belugalinser
100 g
grönkål
160 g
tärnad pancetta
200 g
kantareller eller annan svamp i säsong
1 kruka
dragon
1 st
vitlöksklyfta
1 msk
kapris
2 msk
vitvinsvinäger
1 dl
olivolja
1 tsk
honung
1 dl
majonnäs
1 nypa
salt
1 nypa
nymalen svartpeppar
300 g
medelstora morötter
4 st
palsternackor
3 st
rödbetor
2 msk
olivolja
0.5 tsk
flingsalt
2 dl
torkade belugalinser
100 g
grönkål
160 g
tärnad pancetta
200 g
kantareller eller annan svamp i säsong
1 kruka
dragon
1 st
vitlöksklyfta
1 msk
kapris
2 msk
vitvinsvinäger
1 dl
olivolja
1 tsk
honung
1 dl
majonnäs
1 nypa
salt
1 nypa
nymalen svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och dela rotfrukterna i mindre bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över salt och nymalen svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen tills de fått färg och mjuknat.
Koka belugalinserna i saltat vatten tills de mjuknat. Häll av eventuellt överblivet kokvatten och låt svalna.
Mixa alla ingredienser till dressingen utom majonnäsen. Blanda ner majonnäsen och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Skölj och riv grönkålen i mindre bitar (ta bort stammen) och lägg i en bunke tillsammans med olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar. Massera lite tills kålen mjuknat.
Ansa och riv svampen i mindre bitar för hand. Stek den tillsammans med pancettan på medelhög värme tills allt blivit gyllene och lite knaprigt.
Varva alltsammans på ett vackert fat och ringla över dragondressingen. Toppa eventuellt med mer färsk dragon.
Köpklart recept för totalt
137,23 kr
Köpklart recept för
137,23 kr