Söta morötter med fräsch yoghurt, mandel och somriga kryddor. På morotsblasten gör vi en pesto.
45 min
22 ingredienser
Köpklart recept för totalt
230,00 kr
1 dl
bulgur
2 msk
hackad persilja
2 msk
hackad dill
1 msk
olivolja
2 tsk
korianderfrö (ej tillgänglig online)
0.5 tsk
salt
1 msk
olja
1 tsk
rökt paprikapulver
600 g
knippmorötter med blast
MOROTSPESTO
2 dl
blast från morötterna ovan
1 dl
bladpersilja
0.5 dl
olivolja
1 tsk
citronsaft
1 dl
mandel
salt
TAHINIYOGHURT
1 st
vitlöksklyfta, riven
2 msk
tahini
2 dl
turkisk yoghurt
2 msk
hackad persilja
2 msk
hackad dill
0.5 st
citron, zest av
2 tsk
jungfruolivolja
1 dl
bulgur
2 msk
hackad persilja
2 msk
hackad dill
1 msk
olivolja
2 tsk
korianderfrö (ej tillgänglig online)
0.5 tsk
salt
1 msk
olja
1 tsk
rökt paprikapulver
600 g
knippmorötter med blast
MOROTSPESTO
2 dl
blast från morötterna ovan
1 dl
bladpersilja
0.5 dl
olivolja
1 tsk
citronsaft
1 dl
mandel
salt
TAHINIYOGHURT
1 st
vitlöksklyfta, riven
2 msk
tahini
2 dl
turkisk yoghurt
2 msk
hackad persilja
2 msk
hackad dill
0.5 st
citron, zest av
2 tsk
jungfruolivolja
1. Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen. Blanda i persilja, dill och olivolja.
2. Värm ugnen till 200 grader. Skär blasten av morötterna, skölj och ställ åt sidan.
3. Krossa korianderfrön med salt i en mortel. Blanda i paprikapulver.
4. Blanda morötterna i oljan och kryddorna och lägg på en stor plåt. Rosta i ugnen i cirka 30 minuter, tills de fått fin färg. Rosta mandlarna i ugnen i några minuter tills gyllene. Blanda under tiden alla ingredienserna till tahiniyoghurten i en skål och ställ åt sidan.
5. Morotspesto: I matberedare, blanda morotsblast med persilja, olja, citronsaft och 1 dl rostad mandel, smaka av med salt.
6. Lägg morötterna på ett serveringsfat. Låt svalna och ringla över lite av yoghurtdressingen, skeda över morotspeston och häll över olivolja.
Köpklart recept för totalt
230,00 kr
Köpklart recept för
230,00 kr