Söta morötter med fräsch yoghurt, mandel och somriga kryddor. På morotsblasten gör vi en pesto.
45 min
MOROTSPESTO
TAHINIYOGHURT
1. Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen. Blanda i persilja, dill och olivolja.
2. Värm ugnen till 200 grader. Skär blasten av morötterna, skölj och ställ åt sidan.
3. Krossa korianderfrön med salt i en mortel. Blanda i paprikapulver.
4. Blanda morötterna i oljan och kryddorna och lägg på en stor plåt. Rosta i ugnen i cirka 30 minuter, tills de fått fin färg. Rosta mandlarna i ugnen i några minuter tills gyllene. Blanda under tiden alla ingredienserna till tahiniyoghurten i en skål och ställ åt sidan.
5. Morotspesto: I matberedare, blanda morotsblast med persilja, olja, citronsaft och 1 dl rostad mandel, smaka av med salt.
6. Lägg morötterna på ett serveringsfat. Låt svalna och ringla över lite av yoghurtdressingen, skeda över morotspeston och häll över olivolja.
4 portioner