Rostade plommon med vispad vaniljmascarpone och biscottismulor
En snabblagad efterrätt där plommonens fina arom, sötma med svag syrlighet, får sällskap av biscottins mandelsmak och knaprighet.
30 min
6 ingredienser
Köpklart recept för totalt
183,70 kr
6 st
färska plommon
3 msk
strösocker
2 dl
vispgrädde
2 dl
mascarpone
2 tsk
vaniljsocker
100 g
biscotti
Ingredienser
6 st
färska plommon
3 msk
strösocker
2 dl
vispgrädde
2 dl
mascarpone
2 tsk
vaniljsocker
100 g
biscotti
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Ta ut mascarponen från kylskåpet och låt den bli rumstempererad.
3. Halvera plommonen, ta bort kärnorna och lägg plommonhalvorna på en bakplåt och strö över strö-socker.
4. Baka i ugnen i 15-20 min tills de karamelliseras och blir mjuka. Låt svalna.
5. Vispa grädden, tillsätt vaniljsocker gradvis och vispa till fast konsistens.
6. Vänd ned mascarponen i grädden och ställ i kylen.
7. Krossa biscottin i en matberedare.
8. Lägg grädde och tre plommonhalvor på varje tallrik och strö över smulad biscotti.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Köpklart recept för totalt
183,70 kr
Köpklart recept för
183,70 kr