Rostad potatis och brysselkål med kimchi och färskost

En mångsidig sidorätt att servera till fisk, kött eller äta som vegetarisk huvudrätt.

45 min

8 ingredienser


Köpklart recept för totalt

228,53 kr

Rostad potatis och brysselkål med kimchi och färskost
  • 300 g

    fast potatis

  • 250 g

    brysselkål

  • 200 g

    kimchi på burk

  • 125 g

    ricotta

  • 0.25 st

    medelstor purjolök

  • 2 msk

    rapsolja

  • 2 nypa

    salt

  • 2 tsk

    svarta sesamfrön

Ingredienser

  • 300 g

    fast potatis

  • 250 g

    brysselkål

  • 200 g

    kimchi på burk

  • 125 g

    ricotta

  • 0.25 st

    medelstor purjolök

  • 2 msk

    rapsolja

  • 2 nypa

    salt

  • 2 tsk

    svarta sesamfrön

Gör så här

1. Skala och koka potatisen på medelvärme i cirka 8 minuter. Är potatisarna stora, dela dem på två.

2. Skala bort det yttersta lagret från brysselkålen, lägg den sedan i kastrullen med potatis och koka ytterligare 10 minuter eller tills potatisen är tillagad helt igenom. Låt rinna av i ett durkslag.

3. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

4. Sila av kimchin och spara 1/2 dl av vätskan. Skär purjolöken i strimlor (ej den gröna blasten längst ut) och blanda med vätskan, ställ åt sidan.

5. Mixa den avrunna kimchin med ricottan och 1/2 matsked olja i en mixer eller med stavmixer tills den är len.

6. Lägg den avrunna potatisen och brysselkålen i en ugnsfast form, tillsätt 1,5 matskedar olja tillsammans med salt och vänd runt. Ringla över den mixade kimchiblandningen och rosta i ugnen i cirka 10–15 minuter tills den börjar få färg i kanterna.

7. Servera på tallrikar och strö över lite svarta sesamfrön.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

228,53 kr

Köpklart recept för

228,53 kr