Rostat nöt- & fröströssel med bovete
Recept från Hemlagat, nr 3 / 2019
45 min
7 ingredienser
Köpklart recept för totalt
0,00 kr
2 msk
kokosolja
3 dl
bovete, helt
1 msk
lönnsirap eller honung
2 krm
salt
1 dl
solroskärnor
1 dl
mandel eller hasselnötter
1 dl
pumpakärnor
Ingredienser
2 msk
kokosolja
3 dl
bovete, helt
1 msk
lönnsirap eller honung
2 krm
salt
1 dl
solroskärnor
1 dl
mandel eller hasselnötter
1 dl
pumpakärnor
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Värm kokosoljan i en kastrull så att den blir flytande, blanda ner bovete, lönnsirap och salt. Hacka nötterna och pumpakärnorna medelgrovt och lägg åt sidan.
2. Bred ut bovetet på en plåt och rosta i mitten av ugnen ca 30–40 minuter, ta ut plåten efter 20 minuter och blanda ner nötterna. Rosta ytterligare 10–15 minuter eller tills nötterna är gyllene. Ta ut plåten och låt svalna.
3. Förvara i en tättslutande burk och strö på yoghurt, sallad eller grytor.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
0,00 kr
Köpklart recept för
0,00 kr