Rostat nöt- & fröströssel med bovete

Recept från Hemlagat, nr 3 / 2019

45 min

Rostat nöt- & fröströssel med bovete

Ingredienser

  • 2 msk
    kokosolja
  • 3 dl
    bovete, helt
  • 1 msk
    lönnsirap eller honung
  • 2 krm
    salt
  • 1 dl
    solroskärnor
  • 1 dl
    mandel eller hasselnötter
  • 1 dl
    pumpakärnor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Värm kokosoljan i en kastrull så att den blir flytande, blanda ner bovete, lönnsirap och salt. Hacka nötterna och pumpakärnorna medelgrovt och lägg åt sidan.

2. Bred ut bovetet på en plåt och rosta i mitten av ugnen ca 30–40 minuter, ta ut plåten efter 20 minuter och blanda ner nötterna. Rosta ytterligare 10–15 minuter eller tills nötterna är gyllene. Ta ut plåten och låt svalna.

3. Förvara i en tättslutande burk och strö på yoghurt, sallad eller grytor.

8 portioner