Rostat nöt- & fröströssel med bovete

Recept från Hemlagat, nr 3 / 2019

45 min

7 ingredienser


Köpklart recept för totalt

107,90 kr

Rostat nöt- & fröströssel med bovete
  • 2 msk

    kokosolja

  • 3 dl

    bovete, helt

  • 1 msk

    lönnsirap eller honung

  • 2 krm

    salt

  • 1 dl

    solroskärnor

  • 1 dl

    mandel eller hasselnötter

  • 1 dl

    pumpakärnor

Ingredienser

  • 2 msk

    kokosolja

  • 3 dl

    bovete, helt

  • 1 msk

    lönnsirap eller honung

  • 2 krm

    salt

  • 1 dl

    solroskärnor

  • 1 dl

    mandel eller hasselnötter

  • 1 dl

    pumpakärnor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Värm kokosoljan i en kastrull så att den blir flytande, blanda ner bovete, lönnsirap och salt. Hacka nötterna och pumpakärnorna medelgrovt och lägg åt sidan.

2. Bred ut bovetet på en plåt och rosta i mitten av ugnen ca 30–40 minuter, ta ut plåten efter 20 minuter och blanda ner nötterna. Rosta ytterligare 10–15 minuter eller tills nötterna är gyllene. Ta ut plåten och låt svalna.

3. Förvara i en tättslutande burk och strö på yoghurt, sallad eller grytor.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

107,90 kr

Köpklart recept för

107,90 kr