En riktig vinterklassiker, perfekt i sportlovstider. Potatis, färska tomater, cornichons och lufttorkad skinka är basen – och krämig racletteost är kronan på verket. Doftar underbart, och smakar massor. Recept från Martina Haag i samarbete med Hemköp.
40 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
270,48 kr
12 st
medelstora fasta potatisar
1 nypa
salt
1 msk
smör att steka i
500 g
racletteost (eller herrgårdsost)
3 st
tomater
1 påse
machésallad
100 g
lufttorkad skinka
1 burk
cornichon
1 burk
syltlök
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
12 st
medelstora fasta potatisar
1 nypa
salt
1 msk
smör att steka i
500 g
racletteost (eller herrgårdsost)
3 st
tomater
1 påse
machésallad
100 g
lufttorkad skinka
1 burk
cornichon
1 burk
syltlök
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
1. Skölj potatisen och skala bort fula bitar, men skala inte. Koka i lättsaltat vatten ca 10 min tills den precis börjat mjukna. Häll av vattnet, låt svalna och lägg i kylskåp.
2. Värm ugnen till 175°. Riv potatisen grovt på ett rivjärn. Det mesta av skalet får du i handen, släng det. Salta potatisen lite.
3. Låt en rejäl klick smör fräsa upp i en liten stekpanna. Lägg ut riven potatis så att det täcker hela ytan och är 2–3 cm tjockt. Stek på båda sidor ca 10 minuter utan att trycka till potatisen. Den ska vara luftig!
4. Lägg röstin på en ugnsplåt, lägg på rejält med ost och några skivor tomater. Grädda i ugnen tills osten smält. Servera med sallad, lufttorkad skinka, smågurkor och sylt.
Köpklart recept för totalt
270,48 kr
Köpklart recept för
270,48 kr