Hemköp

Rotfruktssoppa på kycklingbuljong

En soppa med höstiga smaker som alla gillar, perfekt till vardagsmiddag mellan träning och vila, signerad stjärnkocken och trebarnspappan Tommy Myllymäki.

40 min

Rotfruktssoppa på kycklingbuljong

Ingredienser

  • 0.5 kruka
    färsk hackad timjan
  • 4 msk
    färskost
  • 1 dl
    olja att fräsa i
  • 1 st
    purjolök, sköljd och fint skivad
  • 2 st
    skalade morötter i mindre bitar
  • 200 g
    skalad rotselleri i mindre bitar
  • 5 st
    kryddpepparkorn
  • 1 st
    lagerblad
  • 3 st
    kycklingbuljongtärningar (löses med ca. 1,5 liter vatten)
  • 300 g
    skalad, tärnad potatis
  • 1 nypa
    salt
  • 200 g
    kyckling (perfekt om du har rester)
  • 4 skivor
    ljust bröd
  • 4 dl
    riven ost

Gör så här

1. Blanda 1 tsk finhackad timjan med färskosten och ställ åt sidan.

2. Sätt ugnen på 220°C.

3. Fräs lök, morot, selleri, resterande timjan, kryddpeppar och lagerblad i olja i 1-2 minuter.

4. Tillsätt buljong och potatis och låt allt sjuda tills rotfrukterna är helt mjuka. Lägg i kycklingen nu, om du har någon. Smaka av soppan med salt.

5. Bred ut färskosten på brödet och toppa med riven ost. Smörj ett bakplåtspapper med smör och lägg på bröden. Gratinera tills osten smält.

4 portioner

259,24 kr
Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon