Hemköp

Rotfruktssoppa på kycklingbuljong

En enkel men väldigt god rotfruktssoppa på kycklingbuljong, morötter, purjolök och rotselleri, höstiga smaker som garanterat kommer bli en varm favorit! I receptet ingår även varma mackor med gratinerad ost, perfekt till vardagsmiddag mellan träning och vila. Rätten är signerad stjärnkocken och trebarnspappan Tommy Myllymäki.

40 min

Rotfruktssoppa på kycklingbuljong

Ingredienser

  • 0.5 kruka
    färsk hackad timjan
  • 4 msk
    färskost
  • 1 dl
    olja att fräsa i
  • 1 st
    purjolök, sköljd och fint skivad
  • 2 st
    skalade morötter i mindre bitar
  • 200 g
    skalad rotselleri i mindre bitar
  • 5 st
    kryddpepparkorn
  • 1 st
    lagerblad
  • 3 st
    kycklingbuljongtärningar (löses med ca. 1,5 liter vatten)
  • 300 g
    skalad, tärnad potatis
  • 1 nypa
    salt
  • 200 g
    kyckling (perfekt om du har rester)
  • 4 skivor
    ljust bröd
  • 4 dl
    riven ost

Gör så här

1. Blanda 1 tsk finhackad timjan med färskosten och ställ åt sidan.

2. Sätt ugnen på 220°C.

3. Fräs lök, morot, selleri, resterande timjan, kryddpeppar och lagerblad i olja i 1-2 minuter.

4. Tillsätt buljong och potatis och låt allt sjuda tills rotfrukterna är helt mjuka.

5. Lägg i kycklingen nu, om du har någon. Smaka av soppan med salt.

6. Bred ut färskosten på brödet och toppa med riven ost.

7. Smörj ett bakplåtspapper med smör och lägg på bröden.

8. Gratinera tills osten smält.

9. Toppa rotfruktssoppan och mackorna med timjan.

4 portioner

Hemköp chat icon