Rotselleri i pumpafröcrust med ädelostsås

Rotsellerins kraftiga, aromatiska smak med inslag av sötma möter grönmögelostens milda, gräddiga sälta och knapriga pumpafrön!

30 min

Rotselleri i pumpafröcrust med ädelostsås

Ingredienser

  • 800 g
    rotselleri
  • 1.5 dl
    pumpafrö
  • 1 st
    äggvita
  • 0.5 st
    citron (zest från)
  • 1 tsk
    salt

ÄDELOSTSÅS

  • 3 dl
    gräddfil
  • 100 g
    ädelost
  • 1 msk
    honung
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Värm ugnen till 190 grader. Ta ut osten ur kylen så den blir rumstempererad.

2. Mixa pumpafröna i en matberedare till mindre smulor.

3. Skala och skär rotsellerin i 8  x  3 cm stora bitar.

4. Vispa äggvitan. Häll den över rotsellerin i en stor skål.

5. Tillsätt pumpafrön, citronzest och salt och blanda väl.

6. Häll på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12 min.

7. Vänd rotsellerin och rosta i ytterligare 12 min eller tills den är mjuk rakt igenom.

8. Blanda den mjuka osten med gräddfil och honung i en skål. Smaka av med svartpeppar.

Tips! Sås över? Använd till pasta, topping till pizza eller salladsdressing.

4 portioner