Rotsellerins kraftiga, aromatiska smak med inslag av sötma möter grönmögelostens milda, gräddiga sälta och knapriga pumpafrön!
30 min
ÄDELOSTSÅS
1. Värm ugnen till 190 grader. Ta ut osten ur kylen så den blir rumstempererad.
2. Mixa pumpafröna i en matberedare till mindre smulor.
3. Skala och skär rotsellerin i 8 x 3 cm stora bitar.
4. Vispa äggvitan. Häll den över rotsellerin i en stor skål.
5. Tillsätt pumpafrön, citronzest och salt och blanda väl.
6. Häll på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12 min.
7. Vänd rotsellerin och rosta i ytterligare 12 min eller tills den är mjuk rakt igenom.
8. Blanda den mjuka osten med gräddfil och honung i en skål. Smaka av med svartpeppar.
Tips! Sås över? Använd till pasta, topping till pizza eller salladsdressing.
4 portioner