Rotsellerins kraftiga, aromatiska smak med inslag av sötma möter grönmögelostens milda, gräddiga sälta och knapriga pumpafrön!
30 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
193,24 kr
800 g
rotselleri
1.5 dl
pumpafrö
1 st
äggvita
0.5 st
citron (zest från)
1 tsk
salt
ÄDELOSTSÅS
3 dl
gräddfil
100 g
ädelost
1 msk
honung
1 nypa
svartpeppar
800 g
rotselleri
1.5 dl
pumpafrö
1 st
äggvita
0.5 st
citron (zest från)
1 tsk
salt
ÄDELOSTSÅS
3 dl
gräddfil
100 g
ädelost
1 msk
honung
1 nypa
svartpeppar
1. Värm ugnen till 190 grader. Ta ut osten ur kylen så den blir rumstempererad.
2. Mixa pumpafröna i en matberedare till mindre smulor.
3. Skala och skär rotsellerin i 8 x 3 cm stora bitar.
4. Vispa äggvitan. Häll den över rotsellerin i en stor skål.
5. Tillsätt pumpafrön, citronzest och salt och blanda väl.
6. Häll på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12 min.
7. Vänd rotsellerin och rosta i ytterligare 12 min eller tills den är mjuk rakt igenom.
8. Blanda den mjuka osten med gräddfil och honung i en skål. Smaka av med svartpeppar.
Tips! Sås över? Använd till pasta, topping till pizza eller salladsdressing.
Köpklart recept för totalt
193,24 kr
Köpklart recept för
193,24 kr