Sabayonsås med fruktsallad

En snabb och enkel efterrätt som är både luftig och lätt! Vispa bara gulor med vin för en italiensk klassiker. Detta recept på sabayonsås med fruktsallad har hallon, kiwi, apelsin och mynta, men toppa med dina favoritfrukter för en efterrätt helt i din smak!

10 min

6 ingredienser


Köpklart recept för totalt

91,54 kr

Sabayonsås med fruktsallad
  • 3 st

    äggulor

  • 1.5 dl

    strösocker

  • 1 dl

    sött vitt vin, t ex marsalavin

FRUKTSALLAD

  • 2 st

    kiwi

  • 1 st

    apelsin

  • 100 g

    hallon

Allergiinformation

ägg

Ingredienser

  • 3 st

    äggulor

  • 1.5 dl

    strösocker

  • 1 dl

    sött vitt vin, t ex marsalavin

FRUKTSALLAD

  • 2 st

    kiwi

  • 1 st

    apelsin

  • 100 g

    hallon

Allergiinformation

ägg

Gör så här

1. Vispa ihop äggulorna, sockret och vinet i en rostfri bunke.

2. Sätt bunken över ett sjudande vattenbad och vispa tills såsen tjocknar.

3. Ta skålen från värmen och fortsätt vispa tills såsen svalnat.

4. Gör en fruktsallad och fördela i glas. Häll sabayon över och servera direkt.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

91,54 kr

Köpklart recept för

91,54 kr