Hemköp

Sabayonsås med fruktsallad

En snabb och enkel efterrätt som är både luftig och lätt! Vispa bara gulor med vin för en italiensk klassiker. Detta recept på sabayonsås med fruktsallad har hallon, kiwi, apelsin och mynta, men toppa med dina favoritfrukter för en efterrätt helt i din smak!

10 min

Sabayonsås med fruktsallad

Ingredienser

  • 3 st
    äggulor
  • 1.5 dl
    strösocker
  • 1 dl
    sött vitt vin, t ex marsalavin

FRUKTSALLAD

  • 2 st
    kiwi
  • 1 st
    apelsin
  • 100 g
    hallon

Gör så här

1. Vispa ihop äggulorna, sockret och vinet i en rostfri bunke.

2. Sätt bunken över ett sjudande vattenbad och vispa tills såsen tjocknar.

3. Ta skålen från värmen och fortsätt vispa tills såsen svalnat.

4. Gör en fruktsallad och fördela i glas. Häll sabayon över och servera direkt.

4 portioner

Hemköp chat icon