Hemköp

Saffranspannkaka

"Risgrynsgröt kvar i kylskåpet? Den här gotländska klassikern smakar ljuvligt!"
Recept från Hemlagat, vinter 2017.

25 min

Saffranspannkaka

Ingredienser

  • 500 g
    risgrynsgröt
  • 1 paket
    saffran
  • 3 msk
    strösocker
  • 1 dl
    vispgrädde
  • 50 g
    flagad mandel
  • 3 st
    ägg
  • 2 krm
    salt
  • 1 msk
    smör till formen

TILL SERVERING

  • 2.5 dl
    grädde
  • 0.5 dl
    pistagenötter

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader. Stöt saffranen med lite av sockret i en mortel. Blanda risgrynsgröten med grädde, hälften av mandeln, saffran, socker, ägg och salt.

2. Smöra en ugnsfast form, ca 22 x 22 cm. Häll grötblandningen i formen och strö̈ över resten av mandeln. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Pannkakan ska vara fast men krämig.

3. Hacka nötterna grovt och strö̈ över pannkakan. Vispa grädden.

4. Servera med vispad grädde.

6 portioner

165,75 kr
Hemköp chat icon