Saffranspannkaka

"Risgrynsgröt kvar i kylskåpet? Den här gotländska klassikern smakar ljuvligt!"
Recept från Hemlagat, vinter 2017. 

25 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

217,65 kr

Saffranspannkaka
  • 500 g

    risgrynsgröt

  • 1 paket

    saffran

  • 3 msk

    strösocker

  • 1 dl

    vispgrädde

  • 50 g

    flagad mandel

  • 3 st

    ägg

  • 2 krm

    salt

  • 1 msk

    smör till formen

TILL SERVERING

  • 2.5 dl

    grädde

  • 0.5 dl

    pistagenötter

Ingredienser

  • 500 g

    risgrynsgröt

  • 1 paket

    saffran

  • 3 msk

    strösocker

  • 1 dl

    vispgrädde

  • 50 g

    flagad mandel

  • 3 st

    ägg

  • 2 krm

    salt

  • 1 msk

    smör till formen

TILL SERVERING

  • 2.5 dl

    grädde

  • 0.5 dl

    pistagenötter

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader. Stöt saffranen med lite av sockret i en mortel. Blanda risgrynsgröten med grädde, hälften av mandeln, saffran, socker, ägg och salt.

2. Smöra en ugnsfast form, ca 22 x 22 cm. Häll grötblandningen i formen och strö̈ över resten av mandeln. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Pannkakan ska vara fast men krämig.

3. Hacka nötterna grovt och strö̈ över pannkakan. Vispa grädden.

4. Servera med vispad grädde.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

217,65 kr

Köpklart recept för

217,65 kr