"Risgrynsgröt kvar i kylskåpet? Den här gotländska klassikern smakar ljuvligt!"
Recept från Hemlagat, vinter 2017.
25 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
217,65 kr
500 g
risgrynsgröt
1 paket
saffran
3 msk
strösocker
1 dl
vispgrädde
50 g
flagad mandel
3 st
ägg
2 krm
salt
1 msk
smör till formen
TILL SERVERING
2.5 dl
grädde
0.5 dl
pistagenötter
500 g
risgrynsgröt
1 paket
saffran
3 msk
strösocker
1 dl
vispgrädde
50 g
flagad mandel
3 st
ägg
2 krm
salt
1 msk
smör till formen
TILL SERVERING
2.5 dl
grädde
0.5 dl
pistagenötter
1. Sätt ugnen på 225 grader. Stöt saffranen med lite av sockret i en mortel. Blanda risgrynsgröten med grädde, hälften av mandeln, saffran, socker, ägg och salt.
2. Smöra en ugnsfast form, ca 22 x 22 cm. Häll grötblandningen i formen och strö̈ över resten av mandeln. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Pannkakan ska vara fast men krämig.
3. Hacka nötterna grovt och strö̈ över pannkakan. Vispa grädden.
4. Servera med vispad grädde.
Köpklart recept för totalt
217,65 kr
Köpklart recept för
217,65 kr