Ta del av det bästa från saffran och laga en magisk parfait till adventsmyset. Det här receptet har få ingredienser men desto mer smak. Toppas med en underbar chrunch på Daim och en touch av ingefära.
15 min
DAJMCRUNCH
1. Vispa saffran, äggulor, florsocker och honung ett par minuter i en bunke tills det blir krämigt. Vispa grädde pösigt i en annan bunke, vänd ner saffranssmeten i grädden.
2. Häll parfaiten i en sockerkaksform, eller liknande form som rymmer minst 1 1⁄2 liter. Ställ in i frysen och låt stå minst 6 timmar.
3. Dajmcrunch: Smält smöret i en stekpanna och tillsätt havregryn, socker, ingefära och salt. Bryn på medelvärme under omrörning tills det blivit gyllene. Lyft av från värmen och låt svalna. Hacka dajmen grovt och blanda ner den i havregrynen.
4. Ta fram glassen ur frysen 15–20 minuter före servering. Stjälp upp på ett fat, eller servera i fina portionsglas, strö över crunchet och servera direkt.
6 portioner