Två fina bröd som räcker hela julen ger detta goda och enkla recept, signerat mästerkocken Catarina König. Sirap och pomerans är perfekt till skinkmackan!
120 min
7 ingredienser
Köpklart recept för totalt
128,35 kr
10 dl
filmjölk (3% fetthalt)
3 dl
mörk sirap
50 g
smör
3 tsk
bikarbonat
1.5 msk
pomerans (malen)
2 tsk
salt
16 dl
rågsikt
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
10 dl
filmjölk (3% fetthalt)
3 dl
mörk sirap
50 g
smör
3 tsk
bikarbonat
1.5 msk
pomerans (malen)
2 tsk
salt
16 dl
rågsikt
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1. Sätt ugnen på 120°C varmluft (eller 160°C, om du inte har varmluftsugn) och klä två brödformar (1,5-2l) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret.
3. Rör samman filmjölk, sirap, pomerans och smör. Låt stå en stund.
4. Blanda bikarbonat, salt och rågmjöl väl. Tillsätt sedan mjölblandningen i filmjölksbunken och rör till en slät smet.
5. Fördela smeten i formarna, men spar ca 3 cm upp till kanten.
6. Sätt in bröden i ugnen och låt bakas först 30 min på 120°C. Höj sedan temperaturen till 150°C för att baka brödet ytterligare 40 min. (Använder du inte varmluftsugn så gäller 160°C i 70 min.)
7. Ta ut och låt svalna något innan bröden tas ut ur formarna.
Tips! Förvara bröden i plastpåse så håller de sig fina och saftiga flera dagar.
Köpklart recept för totalt
128,35 kr
Köpklart recept för
128,35 kr