Hemköp

Sallad på tre sorters kål

Laga en härlig sallad på tre olika sorters kål till julbordet. Det här receptet serveras med saftig kassler men om du vill göra rätten vego kan du istället använda dig av Quorn.

40 min

Sallad på tre sorters kål

Ingredienser

  • 100 g
    smör
  • 1 st
    tunnklyftad gul lök
  • 1 klyftor
    skivad vitlöksklyfta
  • 1 tsk
    chiliflakes
  • 150 g
    surkål
  • 375 g
    strimlad grönkål
  • 375 g
    strimlad svartkål
  • 1 st
    buljong eller skinkspad
  • 150 g
    strimlad skinka
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar
  • 1 msk
    äppelcidervinäger
  • 1 pk
    quorn helgspecial

Gör så här

1. Smält smör i en kastrull. Stek lök, vitlök och chiliflakes på låg värme i några minuter.

2. Lägg i surkål och låt steka med i 5 minuter, tillsätt grönkål och svartkål, stek med i några minuter och häll sen på buljong.

3. Koka upp och sjud i 20 minuter, vänd i skinka och smaka av med salt, peppar och vinäger.

Smart i köket: Spara skinkspadet när du kokar skinka och använd när du kokar kålen.

Tips! Byt ut kassler till Quorn om du vill göra rätten vego.

8 portioner

Hemköp chat icon