Sallad på tre sorters kål

Laga en härlig sallad på tre olika sorters kål till julbordet. Det här receptet serveras med saftig kassler men om du vill göra rätten vego kan du istället använda dig av Quorn.

40 min

13 ingredienser


Köpklart recept för totalt

253,84 kr

Sallad på tre sorters kål
  • 100 g

    smör

  • 1 st

    tunnklyftad gul lök

  • 1 klyftor

    skivad vitlöksklyfta

  • 1 tsk

    chiliflakes

  • 150 g

    surkål

  • 375 g

    strimlad grönkål

  • 375 g

    strimlad svartkål

  • 1 st

    buljong eller skinkspad

  • 150 g

    strimlad skinka

  • 1 tsk

    salt

  • 1 tsk

    svartpeppar

  • 1 msk

    äppelcidervinäger

  • 1 pk

    quorn helgspecial

Ingredienser

  • 100 g

    smör

  • 1 st

    tunnklyftad gul lök

  • 1 klyftor

    skivad vitlöksklyfta

  • 1 tsk

    chiliflakes

  • 150 g

    surkål

  • 375 g

    strimlad grönkål

  • 375 g

    strimlad svartkål

  • 1 st

    buljong eller skinkspad

  • 150 g

    strimlad skinka

  • 1 tsk

    salt

  • 1 tsk

    svartpeppar

  • 1 msk

    äppelcidervinäger

  • 1 pk

    quorn helgspecial

Gör så här

1. Smält smör i en kastrull. Stek lök, vitlök och chiliflakes på låg värme i några minuter.

2. Lägg i surkål och låt steka med i 5 minuter, tillsätt grönkål och svartkål, stek med i några minuter och häll sen på buljong.

3. Koka upp och sjud i 20 minuter, vänd i skinka och smaka av med salt, peppar och vinäger.

Smart i köket: Spara skinkspadet när du kokar skinka och använd när du kokar kålen.

Tips! Byt ut kassler till Quorn om du vill göra rätten vego.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

253,84 kr

Köpklart recept för

253,84 kr