Sallad på tre sorters kål
Laga en härlig sallad på tre olika sorters kål till julbordet. Det här receptet serveras med saftig kassler men om du vill göra rätten vego kan du istället använda dig av Quorn.
40 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
309,17 kr
100 g
smör
1 st
tunnklyftad gul lök
1 klyftor
skivad vitlöksklyfta
1 tsk
chiliflakes
150 g
surkål
375 g
strimlad grönkål
375 g
strimlad svartkål
1 st
buljong eller skinkspad
150 g
strimlad skinka
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
1 msk
äppelcidervinäger
1 pk
quorn helgspecial
Ingredienser
100 g
smör
1 st
tunnklyftad gul lök
1 klyftor
skivad vitlöksklyfta
1 tsk
chiliflakes
150 g
surkål
375 g
strimlad grönkål
375 g
strimlad svartkål
1 st
buljong eller skinkspad
150 g
strimlad skinka
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
1 msk
äppelcidervinäger
1 pk
quorn helgspecial
Gör så här
1. Smält smör i en kastrull. Stek lök, vitlök och chiliflakes på låg värme i några minuter.
2. Lägg i surkål och låt steka med i 5 minuter, tillsätt grönkål och svartkål, stek med i några minuter och häll sen på buljong.
3. Koka upp och sjud i 20 minuter, vänd i skinka och smaka av med salt, peppar och vinäger.
Smart i köket: Spara skinkspadet när du kokar skinka och använd när du kokar kålen.
Tips! Byt ut kassler till Quorn om du vill göra rätten vego.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
309,17 kr
Köpklart recept för
309,17 kr