En perfekt sås till grillen. Den här salsan är gjord på en bas av paprika, tomatpure, vitlök och vinäger. Ett måste till köttbiten!
40 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
218,18 kr
2 st
stora röda paprikor
1 st
vitlöksklyfta, hackad
1.5 dl
rostade mandelflarn
0.75 dl
tomatpuré
3 msk
hackad bladpersilja
2 msk
vitvinsvinäger (eller sherryvinäger)
1 tsk
rökt paprikapulver
0.5 tsk
cayennepeppar
1.5 dl
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
nötter
2 st
stora röda paprikor
1 st
vitlöksklyfta, hackad
1.5 dl
rostade mandelflarn
0.75 dl
tomatpuré
3 msk
hackad bladpersilja
2 msk
vitvinsvinäger (eller sherryvinäger)
1 tsk
rökt paprikapulver
0.5 tsk
cayennepeppar
1.5 dl
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
nötter
1. Sätt ugnen på 230°C.
2. Halvera paprikorna och ta bort kärnhuset, vänd med olivolja och lite salt. Ugnsrosta ca 20 minuter. Låt vila lite och skala sedan paprikorna.
3. Lägg alla ingredienser utom olja i en mixer och mixa till önskad konsistens. Sänk hastigheten på mixern och häll i oljan, smaka av med salt och peppar.
Köpklart recept för totalt
218,18 kr
Köpklart recept för
218,18 kr