Salviadoftande kyckling
En underbar kycklingrätt som blir saftig av vitt vin och får extra sälta från prosciutton. Perfekt till middag eller till buffébordet.
45 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
213,65 kr
4 st
kycklingbröstfiléer
1 krm
vitpeppar
0.5 tsk
salt
80 g
prosciutto
1 knippe
salvia
2 msk
smör
2 dl
vitt vin
2 tsk
maizena
UGNSPOTATIS
450 g
delikatesspotatis
3 st
vitlöksklyftor
1 msk
olivolja
1 tsk
torkad rosmarin
0.5 msk
flingsalt
1 påse
bladspenat
1 paket
babyplommon tomater
Ingredienser
4 st
kycklingbröstfiléer
1 krm
vitpeppar
0.5 tsk
salt
80 g
prosciutto
1 knippe
salvia
2 msk
smör
2 dl
vitt vin
2 tsk
maizena
UGNSPOTATIS
450 g
delikatesspotatis
3 st
vitlöksklyftor
1 msk
olivolja
1 tsk
torkad rosmarin
0.5 msk
flingsalt
1 påse
bladspenat
1 paket
babyplommon tomater
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skär kycklingfiléerna på längden och krydda med salt och peppar. Linda in kycklingen i salvia och lufttorkad skinka.
3. Bryn snabbt i smör i en stekpanna så att kycklingen får fin färg. Lägg åt sidan så länge.
4. Vispa ur pannan med vin och red av med lite maizena. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite buljong.
5. Halvera potatisen och lägg i en ugnsform tillsammans med de hela vitlöksklyftorna. Häll över olivolja, rosmarin och salt. Ugnsstek ca 30 minuter. Sänk temperaturen till 175° och lägg filéerna på toppen av potatisen och ugnsbaka ytterligare ca 15 minuter.
6. Blanda potatisen med bladspenat och tomater och servera till kycklingen tillsammans med vinsåsen.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
213,65 kr
Köpklart recept för
213,65 kr