En underbar kycklingrätt som blir saftig av vitt vin och får extra sälta från prosciutton. Perfekt till middag eller till buffébordet.
45 min
UGNSPOTATIS
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skär kycklingfiléerna på längden och krydda med salt och peppar. Linda in kycklingen i salvia och lufttorkad skinka.
3. Bryn snabbt i smör i en stekpanna så att kycklingen får fin färg. Lägg åt sidan så länge.
4. Vispa ur pannan med vin och red av med lite maizena. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite buljong.
5. Halvera potatisen och lägg i en ugnsform tillsammans med de hela vitlöksklyftorna. Häll över olivolja, rosmarin och salt. Ugnsstek ca 30 minuter. Sänk temperaturen till 175° och lägg filéerna på toppen av potatisen och ugnsbaka ytterligare ca 15 minuter.
6. Blanda potatisen med bladspenat och tomater och servera till kycklingen tillsammans med vinsåsen.
4 portioner