Salviadoftande kyckling

En underbar kycklingrätt som blir saftig av vitt vin och får extra sälta från prosciutton. Perfekt till middag eller till buffébordet.

45 min

15 ingredienser


Köpklart recept för totalt

256,45 kr

Salviadoftande kyckling
  • 4 st

    kycklingbröstfiléer

  • 1 krm

    vitpeppar

  • 0.5 tsk

    salt

  • 80 g

    prosciutto

  • 0.5 kruka

    salvia

  • 2 msk

    smör

  • 2 dl

    vitt vin

  • 2 tsk

    maizena

UGNSPOTATIS

  • 600 g

    delikatesspotatis

  • 3 st

    vitlöksklyftor

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 tsk

    torkad rosmarin

  • 0.5 msk

    flingsalt

  • 1 påse

    bladspenat

  • 1 fp

    körsbärstomater

Ingredienser

  • 4 st

    kycklingbröstfiléer

  • 1 krm

    vitpeppar

  • 0.5 tsk

    salt

  • 80 g

    prosciutto

  • 0.5 kruka

    salvia

  • 2 msk

    smör

  • 2 dl

    vitt vin

  • 2 tsk

    maizena

UGNSPOTATIS

  • 600 g

    delikatesspotatis

  • 3 st

    vitlöksklyftor

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 tsk

    torkad rosmarin

  • 0.5 msk

    flingsalt

  • 1 påse

    bladspenat

  • 1 fp

    körsbärstomater

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Skär kycklingfiléerna på längden och krydda med salt och peppar. Linda in kycklingen i salvia och lufttorkad skinka.

3. Bryn snabbt i smör i en stekpanna så att kycklingen får fin färg. Lägg åt sidan så länge.

4. Vispa ur pannan med vin och red av med lite maizena. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite buljong.

5. Halvera potatisen och lägg i en ugnsform tillsammans med de hela vitlöksklyftorna. Häll över olivolja, rosmarin och salt. Ugnsstek ca 30 minuter. Sänk temperaturen till 175° och lägg filéerna på toppen av potatisen och ugnsbaka ytterligare ca 15 minuter.

6. Blanda potatisen med bladspenat och tomater och servera till kycklingen tillsammans med vinsåsen.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

256,45 kr

Köpklart recept för

256,45 kr