Hemköp

Salviadoftande kyckling

En underbar kycklingrätt som blir saftig av vitt vin och får extra sälta från prosciutton. Perfekt till middag eller till buffébordet.

45 min

Salviadoftande kyckling

Ingredienser

  • 4 st
    kycklingbröstfiléer
  • 1 krm
    vitpeppar
  • 0.5 tsk
    salt
  • 80 g
    prosciutto
  • 0.5 kruka
    salvia
  • 2 msk
    smör
  • 2 dl
    vitt vin
  • 2 tsk
    maizena

UGNSPOTATIS

  • 600 g
    delikatesspotatis
  • 3 st
    vitlöksklyftor
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 tsk
    torkad rosmarin
  • 0.5 msk
    flingsalt
  • 1 påse
    bladspenat
  • 1 fp
    körsbärstomater

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Skär kycklingfiléerna på längden och krydda med salt och peppar. Linda in kycklingen i salvia och lufttorkad skinka.

3. Bryn snabbt i smör i en stekpanna så att kycklingen får fin färg. Lägg åt sidan så länge.

4. Vispa ur pannan med vin och red av med lite maizena. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite buljong.

5. Halvera potatisen och lägg i en ugnsform tillsammans med de hela vitlöksklyftorna. Häll över olivolja, rosmarin och salt. Ugnsstek ca 30 minuter. Sänk temperaturen till 175° och lägg filéerna på toppen av potatisen och ugnsbaka ytterligare ca 15 minuter.

6. Blanda potatisen med bladspenat och tomater och servera till kycklingen tillsammans med vinsåsen.

4 portioner

227,60 kr
Hemköp chat icon