Vardagsenkelhet som funkar lika bra på middagsbordet som i matlådan. In i ugn med rotsaker, lök och kål i säsong, som får ännu mer smak i ugnsvärmen. Quinoa ger nötig smak, citronzestig fetaoströra krämighet och så lite extra gott strössel ovanpå det. Vardagslyx.
40 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
263,25 kr
200 g
potatis, halverad
300 g
blomkål
2 st
morötter
150 g
brysselkål
2 st
gula lökar, klyftade
1 msk
olivolja
2 dl
röd quinoa
FETAOSTRÖRA
1 fp
fetaost
3 dl
crème fraiche
1 st
citron, zest från
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
TILLBEHÖR
50 g
rostade mandlar, hackade
50 g
torkade aprikoser, hackade
1 kruka
persilja, hackad
Allergiinformation
mjölkprotein, nötter och laktos
200 g
potatis, halverad
300 g
blomkål
2 st
morötter
150 g
brysselkål
2 st
gula lökar, klyftade
1 msk
olivolja
2 dl
röd quinoa
FETAOSTRÖRA
1 fp
fetaost
3 dl
crème fraiche
1 st
citron, zest från
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
TILLBEHÖR
50 g
rostade mandlar, hackade
50 g
torkade aprikoser, hackade
1 kruka
persilja, hackad
Allergiinformation
mjölkprotein, nötter och laktos
1. Sätt ugnen på 225 grader, ej varmluft.
2. Skär grönsakerna i bitar, lägg på en plåt eller i en form och ringla över olivolja. Ställ in i ugnen i cirka 40 minuter.
3. Koka quinoa enligt anvisning på paketet.
4. Mosa osten och blanda med resterande ingredienser till en röra.
5. Servera grönsakerna med guinoa och röran, och strössla hackad mandel, aprikoser och persilja över.
Köpklart recept för totalt
263,25 kr
Köpklart recept för
263,25 kr