Hemköp

Säsongens rotfrukter med fetaoströra och quinoa

Vardagsenkelhet som funkar lika bra på middagsbordet som i matlådan. In i ugn med rotsaker, lök och kål i säsong, som får ännu mer smak i ugnsvärmen. Quinoa ger nötig smak, citronzestig fetaoströra krämighet och så lite extra gott strössel ovanpå det. Vardagslyx.

40 min

Säsongens rotfrukter med fetaoströra och quinoa

Ingredienser

  • 200 g
    potatis, halverad
  • 300 g
    blomkål
  • 2 st
    morötter
  • 150 g
    brysselkål
  • 2 st
    gula lökar, klyftade
  • 1 msk
    olivolja
  • 2 dl
    röd quinoa

FETAOSTRÖRA

  • 1 fp
    fetaost
  • 3 dl
    crème fraiche
  • 1 st
    citron, zest från
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

TILLBEHÖR

  • 50 g
    rostade mandlar, hackade
  • 50 g
    torkade aprikoser, hackade
  • 1 kruka
    persilja, hackad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader, ej varmluft.

2. Skär grönsakerna i bitar, lägg på en plåt eller i en form och ringla över olivolja. Ställ in i ugnen i cirka 40 minuter.

3. Koka quinoa enligt anvisning på paketet.

4. Mosa osten och blanda med resterande ingredienser till en röra.

5. Servera grönsakerna med guinoa och röran, och strössla hackad mandel, aprikoser och persilja över.

4 portioner

Hemköp chat icon