Savoykålstacos med nötfärs, svarta bönor, avokado och lime

Det perfekta receptet när man vill förnya fredagstacosen. Smakrikt, fräscht och urgott. 

45 min

24 ingredienser


Köpklart recept för totalt

318,30 kr

Savoykålstacos med nötfärs, svarta bönor, avokado och lime
  • 8 blad

    stora savoykålsblad

  • 400 g

    nötfärs

  • 1 fp

    svarta bönor

  • TACOKRYDDA

  • 1 msk

    malen spiskummin

  • 1 tsk

    malen koriander

  • 2 tsk

    rökt paprikapulver

  • 2 tsk

    chilipulver

  • 1 tsk

    lökpulver

  • 1 tsk

    vitlökspulver

  • 2 tsk

    salt (1 tsk till tacokryddan + 1 nypa till majonnäsen)

  • 2 tsk

    oregano

  • JALAPENO- OCH LIMEMAJONNÄS

  • 2 st

    ägg

  • 1 tsk

    dijonsenap

  • 1 msk

    vitvinsvinäger

  • 2.5 dl

    neutral olja

  • 2 kruka

    koriander (1 kruka till majonnäsen + 1 kruka till servering)

  • 1 st

    jalapeño

  • 2 st

    lime (1 st till majonnäsen + 1 st till servering)

  • 1 nypa

    peppar

  • TILLBEHÖR

  • 1 dl

    picklad rödlök

  • 2 st

    avokado

Allergiinformation

ägg

Ingredienser

  • 8 blad

    stora savoykålsblad

  • 400 g

    nötfärs

  • 1 fp

    svarta bönor

  • TACOKRYDDA

  • 1 msk

    malen spiskummin

  • 1 tsk

    malen koriander

  • 2 tsk

    rökt paprikapulver

  • 2 tsk

    chilipulver

  • 1 tsk

    lökpulver

  • 1 tsk

    vitlökspulver

  • 2 tsk

    salt (1 tsk till tacokryddan + 1 nypa till majonnäsen)

  • 2 tsk

    oregano

  • JALAPENO- OCH LIMEMAJONNÄS

  • 2 st

    ägg

  • 1 tsk

    dijonsenap

  • 1 msk

    vitvinsvinäger

  • 2.5 dl

    neutral olja

  • 2 kruka

    koriander (1 kruka till majonnäsen + 1 kruka till servering)

  • 1 st

    jalapeño

  • 2 st

    lime (1 st till majonnäsen + 1 st till servering)

  • 1 nypa

    peppar

  • TILLBEHÖR

  • 1 dl

    picklad rödlök

  • 2 st

    avokado

Allergiinformation

ägg

Gör så här

1. Dela jalapeñon på längden och skrapa bort kärnorna (spara om du vill ha mer hetta). Plocka korianderbladen och finstrimla stjälkarna.

2. Mixa oljan med korianderstjälkar och blad med stavmixer i en hög mixerkanna. Häll över i en skål. Häll sedan äggulor, senap och vinäger i kannan. Lägg i finhackad jalapeño och mixa slätt. Tillsätt korianderoljan i en stråle och fortsätt mixa tills majonnäsen börjar tjockna. Tillsätt mer jalapeñokärnor om du vill ha mer hetta. När majonnäsen är tjock, riv ner limezest och smaka av med salt och limesaft.

3. Blanda ihop tacokryddan i en skål. Stek nötfärsen på medelvärme i smör eller olja. Tillsätt tacokrydda efter smak. Blanda i bönorna och håll varmt.

4. Koka upp saltat vatten i en kastrull till savoykålsbladen. Förväll dem i kokande vatten i cirka 30 sekunder, lägg sedan i en skål med iskallt vatten. När de kallnat helt, lägg att torka på handduk.

5. Dela och gröp ur avokadohalvorna. Skär upp halvorna i skivor.

6. Vid servering, fyll ett kålblad med tacofärs, avokado, picklad rödlök, majonnäs, färsk koriander och en klyfta lime.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

318,30 kr

Köpklart recept för

318,30 kr