En spännande spansk tvist på våra klassiska semlor. En oslagbar smakkombination när semlor och churros möts!
90 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
276,65 kr
2.5 dl
mjölk
120 g
smör
1 tsk
salt
1 msk
strösocker
0.5 tsk
stött kardemumma
2.5 dl
vetemjöl
5 st
ägg
1 l
olja till fritering
FYLLNING
200 g
mandelmassa
3.5 msk
mjölk
2.5 dl
vispgrädde
2 msk
florsocker till dekoration
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
2.5 dl
mjölk
120 g
smör
1 tsk
salt
1 msk
strösocker
0.5 tsk
stött kardemumma
2.5 dl
vetemjöl
5 st
ägg
1 l
olja till fritering
FYLLNING
200 g
mandelmassa
3.5 msk
mjölk
2.5 dl
vispgrädde
2 msk
florsocker till dekoration
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
1. Värm mjölk och smör i en kastrull på medelvärme tills smöret smält. Tillsätt salt, socker och kardemumma och koka upp.
2. Lyft kastrullen av plattan, blanda i mjölet och rör tills degen går ihop. Blanda därefter i äggen ett i taget och ställ degen kallt cirka 1 timme tills degen satt sig.
3. Förse en spritspåse med en bred tyll, ca 1 cm i diameter, eller klipp hål i en plastpåse. Fyll med smeten och spritsa ut rundlar på en lätt oljad och slät skärbräda. Ställ dem i frysen ca 30 minuter eller tills degen känns någorlunda fast.
4. Värm upp frityrolja till 180°. Fritera dina churros någon minut på varje sida tills de är gyllene. Lyft upp dem med en hålslev och låt rinna av på en bädd av hushållspapper.
5. FYLLNING: Riv mandelmassan i en bunke och blanda med mjölken tills du får en bredbar kräm. Vispa grädden och fyll den i en spritspåse. Dela churrosen så att du får små lock. Bred ett lager mandelmassa på botten och spritsa grädden ovanpå. Sätt på locket och pudra med florsocker.
Köpklart recept för totalt
276,65 kr
Köpklart recept för
276,65 kr