En spännande spansk tvist på våra klassiska semlor. En oslagbar smakkombination!
90 min
FYLLNING
1. Värm mjölk och smör i en kastrull på medelvärme tills smöret smält. Tillsätt salt, socker och kardemumma och koka upp.
2. Lyft kastrullen av plattan, blanda i mjölet och rör tills degen går ihop. Blanda därefter i äggen ett i taget och ställ degen kallt cirka 1 timme tills degen satt sig.
3. Förse en spritspåse med en bred tyll, ca 1 cm i diameter, eller klipp hål i en plastpåse. Fyll med smeten och spritsa ut rundlar på en lätt oljad och slät skärbräda. Ställ dem i frysen ca 30 minuter eller tills degen känns någorlunda fast.
4. Värm upp frityrolja till 180°. Fritera dina churros någon minut på varje sida tills de är gyllene. Lyft upp dem med en hålslev och låt rinna av på en bädd av hushållspapper.
5. FYLLNING: Riv mandelmassan i en bunke och blanda med mjölken tills du får en bredbar kräm. Vispa grädden och fyll den i en spritspåse. Dela churrosen så att du får små lock. Bred ett lager mandelmassa på botten och spritsa grädden ovanpå. Sätt på locket och pudra med florsocker.
14 portioner