Hemköp

Semla churros style

En spännande spansk tvist på våra klassiska semlor. En oslagbar smakkombination!

90 min

Semla churros style

Ingredienser

  • 2.5 dl
    mjölk
  • 120 g
    smör
  • 1 tsk
    salt
  • 1 msk
    strösocker
  • 0.5 tsk
    stött kardemumma
  • 2.5 dl
    vetemjöl
  • 5 st
    ägg
  • 1 l
    olja till fritering

FYLLNING

  • 200 g
    mandelmassa
  • 3.5 msk
    mjölk
  • 2.5 dl
    vispgrädde
  • 2 msk
    florsocker till dekoration

Gör så här

1. Värm mjölk och smör i en kastrull på medelvärme tills smöret smält. Tillsätt salt, socker och kardemumma och koka upp.

2. Lyft kastrullen av plattan, blanda i mjölet och rör tills degen går ihop. Blanda därefter i äggen ett i taget och ställ degen kallt cirka 1 timme tills degen satt sig.

3. Förse en spritspåse med en bred tyll, ca 1 cm i diameter, eller klipp hål i en plastpåse. Fyll med smeten och spritsa ut rundlar på en lätt oljad och slät skärbräda. Ställ dem i frysen ca 30 minuter eller tills degen känns någorlunda fast.

4. Värm upp frityrolja till 180°. Fritera dina churros någon minut på varje sida tills de är gyllene. Lyft upp dem med en hålslev och låt rinna av på en bädd av hushållspapper.

5. FYLLNING: Riv mandelmassan i en bunke och blanda med mjölken tills du får en bredbar kräm. Vispa grädden och fyll den i en spritspåse. Dela churrosen så att du får små lock. Bred ett lager mandelmassa på botten och spritsa grädden ovanpå. Sätt på locket och pudra med florsocker.

14 portioner

Hemköp chat icon