Grava laxen själv! Enkelt, roligt och gott! Riven citron, senap och citronmeliss gör den till julbordets nya stjärna.
30 min
8 ingredienser
Köpklart recept för totalt
76,80 kr
1 kg
färsk laxsida med skinn
1 dl
salt
1 dl
råsocker (eller rörsocker)
1 msk
senapspulver
1 msk
gula senapsfrön, grovmortlade
1 st
citron, finrivet skal
1 kruka
citronmeliss
1 msk
bruna senapsfrön, grovmortlade
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
1 kg
färsk laxsida med skinn
1 dl
salt
1 dl
råsocker (eller rörsocker)
1 msk
senapspulver
1 msk
gula senapsfrön, grovmortlade
1 st
citron, finrivet skal
1 kruka
citronmeliss
1 msk
bruna senapsfrön, grovmortlade
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
1. Putsa laxsidan och ta bort eventuella ben.
2. Rör ihop salt, socker, senapspulver och senapsfrön.
3. Fördela hälften av saltblandningen i botten på en form med höga kanter.
4. Lägg i laxsidan med skinnsidan ner, strö över resten av saltblandningen, riv över citronskal.
5. Täck med plastfilm och låt stå i rumstemperatur i 1-2 tim, ställ kallt till dagen efter.
6. Vänd på laxsidan, täck med folie igen och ställ kallt ett dygn till.
7. Ta ut, torka av laxsidan och skiva tunt vid servering. Toppa med citronmeliss.
Köpklart recept för totalt
76,80 kr
Köpklart recept för
76,80 kr