Senaps- och pepparrotssill
Ge julbordet en smakfull klassiker med extra karaktär! Den här senaps- och pepparrotssillen kombinerar krämig sås med dijonsenap och frisk pepparrot som ger ett härligt sting. Tillsammans med gräslök blir det en fräsch och balanserad rätt som lyfter både sillbordet och buffén. Klar på bara 20 minuter – enkel att göra, svår att motstå.
20 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
154,65 kr
1 fp
inläggningssill, 5-minuters
1 dl
majonnäs
1 dl
crème fraiche
2 msk
skånsk senap
1 msk
dijonsenap
1 msk
socker
0.5 msk
vinäger
4 msk
färsk pepparrot, finriven
1 dl
färsk gräslök, hackad
1 krm
vitpeppar
Ingredienser
1 fp
inläggningssill, 5-minuters
1 dl
majonnäs
1 dl
crème fraiche
2 msk
skånsk senap
1 msk
dijonsenap
1 msk
socker
0.5 msk
vinäger
4 msk
färsk pepparrot, finriven
1 dl
färsk gräslök, hackad
1 krm
vitpeppar
Gör så här
1. Låt sillen rinna av väl och skär den i bitar.
2. Blanda samman alla ingredienser till såsen och smaka av. Blanda med sill och hackad gräslök. Lägg upp i burk eller på fat.
En sill som kombinerar klassisk tradition med modern smak. Krämig, fyllig och med lagom sting – ett inslag som gör julbordet både vackrare och godare.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
154,65 kr
Köpklart recept för
154,65 kr