Sesampanerad torsk i tortilla

Här serverar vi torsk i tortilla till fredagsmyset. Tips: Blir det picklad rättika över håller den sig länge i kylen, god i en matig sallad.

60 min

19 ingredienser


Köpklart recept för totalt

512,72 kr

Sesampanerad torsk i tortilla

PICKLAD RÄTTIKA

  • 200 g

    rättika (ca. 0,5 st liten)

  • 0.5 dl

    risvinäger

  • 0.25 dl

    mirin (japanskt risvin)

  • 1 tsk

    sesamolja

  • 1 tsk

    salt

PANERAD TORSK

  • 1 st

    ägg

  • 0.5 dl

    mjölk

  • 2 dl

    sesamfrö

  • 1 dl

    potatismjöl eller rismjöl

  • 600 g

    torsk (tex. skreitorsk)

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 0.5 dl

    neutral olja

HOISINMAJONNÄS

  • 1 dl

    hoisinsås

  • 1 dl

    majonnäs

TILL SERVERING

  • 0.5 st

    gurka

  • 0.5 st

    huvudsallat

  • 8 st

    små vetetortillor

  • 1 kruka

    koriander

Ingredienser

PICKLAD RÄTTIKA

  • 200 g

    rättika (ca. 0,5 st liten)

  • 0.5 dl

    risvinäger

  • 0.25 dl

    mirin (japanskt risvin)

  • 1 tsk

    sesamolja

  • 1 tsk

    salt

PANERAD TORSK

  • 1 st

    ägg

  • 0.5 dl

    mjölk

  • 2 dl

    sesamfrö

  • 1 dl

    potatismjöl eller rismjöl

  • 600 g

    torsk (tex. skreitorsk)

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 0.5 dl

    neutral olja

HOISINMAJONNÄS

  • 1 dl

    hoisinsås

  • 1 dl

    majonnäs

TILL SERVERING

  • 0.5 st

    gurka

  • 0.5 st

    huvudsallat

  • 8 st

    små vetetortillor

  • 1 kruka

    koriander

Gör så här

1. Skala rättikan och skär i strimlor. Rör ihop risvinäger, mirin, sesamolja och salt och blanda med rättikan, ställ åt sidan.

2. Blanda ägg och mjölk i en skål. Häll upp sesamfrön och vetemjöl på två olika tallrikar. Skär torsken i åtta jämna bitar och salta och peppra den. Vänd fiskbitarna först i mjöl, doppa sedan i äggblandningen och vänd till sist i tallriken med sesamfrön.

3. Blanda hoisinsåsen och majonnäsen.

4. Hyvla gurkan på längden.

5. Skölj salladshuvudet och dela i åtta lika delar, torka av dem lätt.

6. Värm oljan i en stekpanna på låg till medeltemperatur. Stek fiskbitarna i 3 minuter på varje sida.

7. Värm tortillabröden enligt anvisningar på paketet.

8. Fyll tortillan med salladsblad, gurka och fisk, ringla över hoisinmajonnäs och toppa med picklad rättika och koriander.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

512,72 kr

Köpklart recept för

512,72 kr