Här serverar vi torsk i tortilla till fredagsmyset. Tips: Blir det picklad rättika över håller den sig länge i kylen, god i en matig sallad.
60 min
19 ingredienser
Köpklart recept för totalt
512,72 kr
PICKLAD RÄTTIKA
200 g
rättika (ca. 0,5 st liten)
0.5 dl
risvinäger
0.25 dl
mirin (japanskt risvin)
1 tsk
sesamolja
1 tsk
salt
PANERAD TORSK
1 st
ägg
0.5 dl
mjölk
2 dl
sesamfrö
1 dl
potatismjöl eller rismjöl
600 g
torsk (tex. skreitorsk)
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
0.5 dl
neutral olja
HOISINMAJONNÄS
1 dl
hoisinsås
1 dl
majonnäs
TILL SERVERING
0.5 st
gurka
0.5 st
huvudsallat
8 st
små vetetortillor
1 kruka
koriander
PICKLAD RÄTTIKA
200 g
rättika (ca. 0,5 st liten)
0.5 dl
risvinäger
0.25 dl
mirin (japanskt risvin)
1 tsk
sesamolja
1 tsk
salt
PANERAD TORSK
1 st
ägg
0.5 dl
mjölk
2 dl
sesamfrö
1 dl
potatismjöl eller rismjöl
600 g
torsk (tex. skreitorsk)
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
0.5 dl
neutral olja
HOISINMAJONNÄS
1 dl
hoisinsås
1 dl
majonnäs
TILL SERVERING
0.5 st
gurka
0.5 st
huvudsallat
8 st
små vetetortillor
1 kruka
koriander
1. Skala rättikan och skär i strimlor. Rör ihop risvinäger, mirin, sesamolja och salt och blanda med rättikan, ställ åt sidan.
2. Blanda ägg och mjölk i en skål. Häll upp sesamfrön och vetemjöl på två olika tallrikar. Skär torsken i åtta jämna bitar och salta och peppra den. Vänd fiskbitarna först i mjöl, doppa sedan i äggblandningen och vänd till sist i tallriken med sesamfrön.
3. Blanda hoisinsåsen och majonnäsen.
4. Hyvla gurkan på längden.
5. Skölj salladshuvudet och dela i åtta lika delar, torka av dem lätt.
6. Värm oljan i en stekpanna på låg till medeltemperatur. Stek fiskbitarna i 3 minuter på varje sida.
7. Värm tortillabröden enligt anvisningar på paketet.
8. Fyll tortillan med salladsblad, gurka och fisk, ringla över hoisinmajonnäs och toppa med picklad rättika och koriander.
Köpklart recept för totalt
512,72 kr
Köpklart recept för
512,72 kr