Här serverar vi torsk i tortilla till fredagsmyset. Tips: Blir det picklad rättika över håller den sig länge i kylen, god i en matig sallad.
60 min
PICKLAD RÄTTIKA
PANERAD TORSK
HOISINMAJONNÄS
TILL SERVERING
1. Skala rättikan och skär i strimlor. Rör ihop risvinäger, mirin, sesamolja och salt och blanda med rättikan, ställ åt sidan.
2. Blanda ägg och mjölk i en skål. Häll upp sesamfrön och vetemjöl på två olika tallrikar. Skär torsken i åtta jämna bitar och salta och peppra den. Vänd fiskbitarna först i mjöl, doppa sedan i äggblandningen och vänd till sist i tallriken med sesamfrön.
3. Blanda hoisinsåsen och majonnäsen.
4. Hyvla gurkan på längden.
5. Skölj salladshuvudet och dela i åtta lika delar, torka av dem lätt.
6. Värm oljan i en stekpanna på låg till medeltemperatur. Stek fiskbitarna i 3 minuter på varje sida.
7. Värm tortillabröden enligt anvisningar på paketet.
8. Fyll tortillan med salladsblad, gurka och fisk, ringla över hoisinmajonnäs och toppa med picklad rättika och koriander.
4 portioner