Entrecôte med extra allt! I det här receptet ackompanjeras köttet med en underbar choronsås på bearnaisesås, tomatpuré och rödvinsvinäger. Serveras med en utsökt tomatsallad med grönsaker, dijonsenap och färska örter.
60 min
20 ingredienser
Köpklart recept för totalt
633,70 kr
1 nypa
flingsalt & svartpeppar
2 st
entrecôte extra marmorerad
Bakpotatis
4 st
halverade bakpotatisar
2 msk
matolja
2 dl
riven ost
1 dl
crème fraiche
1 dl
gräslök
Choronsås
4 dl
valfri bearnaisesås
1 msk
tomatpuré
2 tsk
rödvinsvinäger
1 msk
hackad dragon eller persilja
Fransk tomatsallad
500 g
blandade grovskivade/tärnade tomater
1 st
finhackad schalottenlök
1 st
finhackad vitlöksklyfta
2 msk
dijonsenap
1 msk
äppelcidervinäger
3 msk
olivolja
flingsalt & svartpeppar
1 msk
finhackad persilja
1 msk
finhackad dragon
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
1 nypa
flingsalt & svartpeppar
2 st
entrecôte extra marmorerad
Bakpotatis
4 st
halverade bakpotatisar
2 msk
matolja
2 dl
riven ost
1 dl
crème fraiche
1 dl
gräslök
Choronsås
4 dl
valfri bearnaisesås
1 msk
tomatpuré
2 tsk
rödvinsvinäger
1 msk
hackad dragon eller persilja
Fransk tomatsallad
500 g
blandade grovskivade/tärnade tomater
1 st
finhackad schalottenlök
1 st
finhackad vitlöksklyfta
2 msk
dijonsenap
1 msk
äppelcidervinäger
3 msk
olivolja
flingsalt & svartpeppar
1 msk
finhackad persilja
1 msk
finhackad dragon
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
1. Lägg ut köttskivorna på ett fat och låt bli rumstempererat.
2. Sätt ugnen på 200°.
3. Lägg potatishalvorna på en plåt, pensla med olja och krydda med salt. Ugnsbaka ca 30 min tills mjuka.
4. Ta ut potatisen och strö över den rivna osten, gratinera ytterligare ca 10 min. Ta ut och toppa med crème fraiche och gräslök, krydda med salt och peppar.
5. Grilla köttskivorna 2-3 min på varje sida tills fin färg, lägg åt sidan och låt vila ca 5 min.
6. Lägg på igen och grilla till kärntemperatur 54°, låt vila 5 min. och krydda med salt och peppar.
7. Vispa samman allt till choronsåsen och smaka av med vinäger, örter, salt och peppar.
8. Lägg tomaterna på ett fat eller i en skål.
9. Vispa ihop dressingen och smaka av med salt och peppar, vänd i örter och häll över tomaterna.
10. Tranchera köttet och servera med tillbehören.
Köpklart recept för totalt
633,70 kr
Köpklart recept för
633,70 kr