Entrecôte med extra allt! I det här receptet ackompanjeras köttet med en underbar choronsås på bearnaisesås, tomatpuré och rödvinsvinäger. Serveras med en utsökt tomatsallad med grönsaker, dijonsenap och färska örter.
60 min
Bakpotatis
Choronsås
Fransk tomatsallad
1. Lägg ut köttskivorna på ett fat och låt bli rumstempererat.
2. Sätt ugnen på 200°.
3. Lägg potatishalvorna på en plåt, pensla med olja och krydda med salt. Ugnsbaka ca 30 min tills mjuka.
4. Ta ut potatisen och strö över den rivna osten, gratinera ytterligare ca 10 min. Ta ut och toppa med crème fraiche och gräslök, krydda med salt och peppar.
5. Grilla köttskivorna 2-3 min på varje sida tills fin färg, lägg åt sidan och låt vila ca 5 min.
6. Lägg på igen och grilla till kärntemperatur 54°, låt vila 5 min. och krydda med salt och peppar.
7. Vispa samman allt till choronsåsen och smaka av med vinäger, örter, salt och peppar.
8. Lägg tomaterna på ett fat eller i en skål.
9. Vispa ihop dressingen och smaka av med salt och peppar, vänd i örter och häll över tomaterna.
10. Tranchera köttet och servera med tillbehören.
4 portioner