Recept från Garant. Shredded chicken är ett riktigt bra hack! Kycklingen kokas i buljong och dras sedan isär och vips så har du ett protein som funkar till allt! I detta recept blandar vi kycklingen med jordnötssås och serverar med en syrlig gurksallad och ris, en rätt som går hem hos alla.
30 min
18 ingredienser
Köpklart recept för totalt
132,60 kr
Shredded chicken:
1 st
majskycklingbröstfiléer (4 filéer)
1.5 l
vatten
2 st
kycklingbuljongtärningar
Syrlig och het gurksallad:
0.5 st
gurka
2 dl
snabbinläggning
1.5 msk
sambal oelek (1msk till kyckling+0,5msk till sås)
Jordnötssås:
2 dl
jordnötssmör
2 st
lime, juice
2 msk
tamarisoja
1 msk
honung
1 st
vitlöksklyfta, finriven
Till servering:
4 dl
fullkornsris
1 knippe
koriander
0.5 dl
Rostade och salta jordnötter
Allergiinformation
jordnötter
Shredded chicken:
1 st
majskycklingbröstfiléer (4 filéer)
1.5 l
vatten
2 st
kycklingbuljongtärningar
Syrlig och het gurksallad:
0.5 st
gurka
2 dl
snabbinläggning
1.5 msk
sambal oelek (1msk till kyckling+0,5msk till sås)
Jordnötssås:
2 dl
jordnötssmör
2 st
lime, juice
2 msk
tamarisoja
1 msk
honung
1 st
vitlöksklyfta, finriven
Till servering:
4 dl
fullkornsris
1 knippe
koriander
0.5 dl
Rostade och salta jordnötter
Allergiinformation
jordnötter
1. Lägg kycklingfiléerna i en stor kastrull eller panna, täck med vatten och smula i buljongtärningarna. Koka upp och låt koka i ca 10-15 minuter, skär upp en filé och kolla så att den är genomkokt eller kolla så att innertemperaturen är 72 °C.
2. Koka riset enligt förpackning.
3. Medan kycklingen och riset kokar förbereder du gurksalladen genom att blanda ihop gurkan med snabbinläggningen och sambal oelek.
4. När kycklingen har kokat klart tar du upp filéerna ur vattnet och låter dem svalna. När de är tillräckligt svala så är det dags för själva "shredding-moment". Använd två gafflar för att dra isär kycklingen i små bitar - här har vi kycklingen som passar till allt!
5. Nu är det dags för jordnötssåsåen: lägg jordnötssmöret, limejuicen, tamarin, sambal oeleken, honungen och vitlöken i en kastrull. Koka upp på låg värme under omröring så du får en homogen sås. Smaka av och justera konsistens enligt tycke.
6. Rör ned kycklingen i såsen och servera med riset och gurksalladen. Toppa med färsk koriander och jordnötter - mums!
Köpklart recept för totalt
132,60 kr
Köpklart recept för
132,60 kr