Hemköp

Shredded chicken i jordnötssås

Recept från Garant. Shredded chicken är ett riktigt bra hack! Kycklingen kokas i buljong och dras sedan isär och vips så har du ett protein som funkar till allt! I detta recept blandar vi kycklingen med jordnötssås och serverar med en syrlig gurksallad och ris, en rätt som går hem hos alla.

30 min

Shredded chicken i jordnötssås

Ingredienser

  • Shredded chicken:
  • 1 st
    majskycklingbröstfiléer (4 filéer)
  • 1.5 l
    vatten
  • 2 st
    kycklingbuljongtärningar
  • Syrlig och het gurksallad:
  • 0.5 st
    gurka
  • 2 dl
    snabbinläggning
  • 1 msk
    sambal oelek
  • Jordnötssås:
  • 2 dl
    jordnötssmör
  • 2 st
    lime, juice
  • 2 msk
    tamarisoja
  • 0.5 msk
    sambal oelek
  • 1 msk
    honung
  • 1 st
    vitlöksklyfta, finriven
  • Till servering:
  • 4 dl
    fullkornsris
  • 1 knippe
    koriander
  • 0.5 dl
    Rostade och salta jordnötter

Gör så här

1. Lägg kycklingfiléerna i en stor kastrull eller panna, täck med vatten och smula i buljongtärningarna. Koka upp och låt koka i ca 10-15 minuter, skär upp en filé och kolla så att den är genomkokt eller kolla så att innertemperaturen är 72 °C. 
2. Koka riset enligt förpackning. 
3. Medan kycklingen och riset kokar förbereder du gurksalladen genom att blanda ihop gurkan med snabbinläggningen och sambal oelek. 
4. När kycklingen har kokat klart tar du upp filéerna ur vattnet och låter dem svalna. När de är tillräckligt svala så är det dags för själva "shredding-moment". Använd två gafflar för att dra isär kycklingen i små bitar - här har vi kycklingen som passar till allt! 
5. Nu är det dags för jordnötssåsåen: lägg jordnötssmöret, limejuicen, tamarin, sambal oeleken, honungen och vitlöken i en kastrull. Koka upp på låg värme under omröring så du får en homogen sås. Smaka av och justera konsistens enligt tycke. 
6. Rör ned kycklingen i såsen och servera med riset och gurksalladen. Toppa med färsk koriander och jordnötter - mums! 

4 portioner

468,05 kr
Hemköp chat icon