Hemköp

Sill- och potatisbåtar

Vad smakar egentligen godare än sill och potatis? Jo, sill och friterad, krispig potatis — som serveras i munsbitar. Är du sugen på sill i en annan tappning? Testa detta recept på sill- och potatisbåtar som är en riktig favorit på buffébordet.

120 min

Sill- och potatisbåtar

Ingredienser

  • 1 kg
    delikatesspotatis
  • 2 msk
    äppelcidervinäger
  • 1 msk
    olja
  • 1 nypa
    salt

TOPPING

  • 1 dl
    gräddfil
  • 1 fp
    matjessill
  • 1 knippe
    gräslök, finhackad

Gör så här

1. Börja med att förbereda potatisen, kan göras redan dagen innan. Tvätta den men låt skalet vara kvar. Dela på mitten. Gröp ur dem lite så att sillen ska få plats. Lägg i en bunke med iskallt vatten ca 30 min.

2. Häll av vattnet och lägg potatisen i en kastrull med vatten, salt och vinäger. Låt sjuda ca 30 min.

3. Ta upp och lägg ner i iskallt vatten i ytterligare 30 min.

4. Häll olja i en tjockbottnad kastrull och värm till 160–180 grader. Fritera potatisarna i cirka 15 min eller tills de är krispiga.

5. Toppa med gräddfil, en sillbit och finhackad gräslök.

8 portioner

96,70 kr
Hemköp chat icon