Klassiska högtidssillen i ny tappning! Recept på sillfiléer med gröna enbär, dragon och apelsin.
Recept från MSC och Henrik Norström.
20 min
7 ingredienser
Köpklart recept för totalt
81,84 kr
800 g
sill
1.5 dl
ättika
3 dl
socker
5.5 dl
vatten
1 kruka
dragon
1 burk
enbär (helst gröna)
9 st
apelsiner
800 g
sill
1.5 dl
ättika
3 dl
socker
5.5 dl
vatten
1 kruka
dragon
1 burk
enbär (helst gröna)
9 st
apelsiner
1. Koka upp lagen med 5 enbär, 2–3 kvistar dragon och låt svalna.
2. Skär sillen i 2 cm tjocka skivor. Slå på lagen. Låt stå 5–7 dagar.
3. Riv det orangea på skalet och pressa juice av 3 apelsiner. Skär ut fina apelsinfiléer av resterande apelsiner.
4. Vid servering garnera sillen med apelsinfiléer, dragonblad och grovhackade enbär. Fördela juice och det rivna skalet över sillen.
Köpklart recept för totalt
81,84 kr
Köpklart recept för
81,84 kr