Sillfiléer för festen
Klassiska högtidssillen i ny tappning! Recept på sillfiléer med gröna enbär, dragon och apelsin.
Recept från MSC och Henrik Norström.
20 min
7 ingredienser
Köpklart recept för totalt
97,79 kr
800 g
sill
1.5 dl
ättika
3 dl
socker
5.5 dl
vatten
1 knippe
dragon
1 burk
enbär (helst gröna)
9 st
apelsiner
Ingredienser
800 g
sill
1.5 dl
ättika
3 dl
socker
5.5 dl
vatten
1 knippe
dragon
1 burk
enbär (helst gröna)
9 st
apelsiner
Gör så här
1. Koka upp lagen med 5 enbär, 2–3 kvistar dragon och låt svalna.
2. Skär sillen i 2 cm tjocka skivor. Slå på lagen. Låt stå 5–7 dagar.
3. Riv det orangea på skalet och pressa juice av 3 apelsiner. Skär ut fina apelsinfiléer av resterande apelsiner.
4. Vid servering garnera sillen med apelsinfiléer, dragonblad och grovhackade enbär. Fördela juice och det rivna skalet över sillen.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
97,79 kr
Köpklart recept för
97,79 kr