Lite hetta, lite sälta, lite ljusgrön vårlök och koriander. Havet har aldrig smakat bättre – eller mer vår. Serveras med jasminris och krispig sallad.
20 min
KRYDDPASTA
TILL SERVERING
1. Lägg musslorna i kallt vatten ca 20 min. Ta upp musslorna, borsta och ta bort skägget. Släng de musslor som är trasiga eller öppna.
2. Mixa samman allt till kryddpastan i matberedaren tills du har en slät kryddpasta.
3. Värm matolja i en vid stekpanna, fräs kryddpastan ett par minuter under omrörning tills den blir lite mörkare i färg. Tillsätt passerade tomater, buljong, honung, vinäger och soja och låt koka ihop till en sås. Smaka av med salt. Red ev med lite Maizena.
4. Lägg ner musslorna i såsen, rör om och salta lite till. Koka under lock ett par minuter.
5. Ta upp musslorna och lägg dem på ett fat. Rör ner smör i den kvarvarande såsen. 6. Stäng av värmen. Vispa upp ett ägg med en gaffel och rör ner i såsen. 7. Smaka av med salt, häll såsen över musslorna och toppa med vårlök och koriander. Servera med krispig sallad och nykokt jasminris.
4 portioner