Hemköp

Singapore chili-musslor

Lite hetta, lite sälta, lite ljusgrön vårlök och koriander. Havet har aldrig smakat bättre – eller mer vår. Serveras med jasminris och krispig sallad.

20 min

Singapore chili-musslor

Ingredienser

  • 1 burk
    blåmusslor (helst ett nät blåmusslor om det finns)

KRYDDPASTA

  • 1 st
    gul lök
  • 4 st
    vitlöksklyftor
  • 2 st
    röda urkärnade chili
  • 2 msk
    ketchup
  • 1 msk
    fisksås
  • 1 msk
    matolja att steka i
  • 1 fp
    passerade tomater (ca. 250 ml)
  • 0.5 st
    fiskbuljong eller skaldjursbuljongtärning (ca. 2,5 dl utspädd)
  • 2 msk
    honung
  • 1 msk
    risvinäger
  • 1 msk
    ljus soja
  • 1 tsk
    Maizena (att reda med vid behov)
  • 50 g
    smör
  • 1 st
    ägg
  • 1 nypa
    salt
  • 4 st
    strimlade salladslökar
  • 1 kruka
    hackad koriander

TILL SERVERING

  • 1 st
    gemsallad eller isberg
  • 4 port
    jasminris

Gör så här

1. Lägg musslorna i kallt vatten ca 20 min. Ta upp musslorna, borsta och ta bort skägget. Släng de musslor som är trasiga eller öppna.

2. Mixa samman allt till kryddpastan i matberedaren tills du har en slät kryddpasta.

3. Värm matolja i en vid stekpanna, fräs kryddpastan ett par minuter under omrörning tills den blir lite mörkare i färg. Tillsätt passerade tomater, buljong, honung, vinäger och soja och låt koka ihop till en sås. Smaka av med salt. Red ev med lite Maizena.

4. Lägg ner musslorna i såsen, rör om och salta lite till. Koka under lock ett par minuter.

5. Ta upp musslorna och lägg dem på ett fat. Rör ner smör i den kvarvarande såsen. 6. Stäng av värmen. Vispa upp ett ägg med en gaffel och rör ner i såsen. 7. Smaka av med salt, häll såsen över musslorna och toppa med vårlök och koriander. Servera med krispig sallad och nykokt jasminris.

4 portioner

Hemköp chat icon