Lite hetta, lite sälta, lite ljusgrön vårlök och koriander. Havet har aldrig smakat bättre – eller mer vår. Serveras med jasminris och krispig sallad.
20 min
20 ingredienser
Köpklart recept för totalt
277,63 kr
1 burk
blåmusslor (helst ett nät blåmusslor om det finns)
KRYDDPASTA
1 st
gul lök
4 st
vitlöksklyftor
2 st
röda urkärnade chili
2 msk
ketchup
1 msk
fisksås
1 msk
matolja att steka i
1 fp
passerade tomater (ca. 250 ml)
0.5 st
fiskbuljong eller skaldjursbuljongtärning (ca. 2,5 dl utspädd)
2 msk
honung
1 msk
risvinäger
1 msk
ljus soja
1 tsk
Maizena (att reda med vid behov)
50 g
smör
1 st
ägg
1 nypa
salt
4 st
strimlade salladslökar
1 kruka
hackad koriander
TILL SERVERING
1 st
gemsallad eller isberg
4 port
jasminris
Allergiinformation
mjölkprotein, nötter, laktos, soja och ägg
1 burk
blåmusslor (helst ett nät blåmusslor om det finns)
KRYDDPASTA
1 st
gul lök
4 st
vitlöksklyftor
2 st
röda urkärnade chili
2 msk
ketchup
1 msk
fisksås
1 msk
matolja att steka i
1 fp
passerade tomater (ca. 250 ml)
0.5 st
fiskbuljong eller skaldjursbuljongtärning (ca. 2,5 dl utspädd)
2 msk
honung
1 msk
risvinäger
1 msk
ljus soja
1 tsk
Maizena (att reda med vid behov)
50 g
smör
1 st
ägg
1 nypa
salt
4 st
strimlade salladslökar
1 kruka
hackad koriander
TILL SERVERING
1 st
gemsallad eller isberg
4 port
jasminris
Allergiinformation
mjölkprotein, nötter, laktos, soja och ägg
1. Lägg musslorna i kallt vatten ca 20 min. Ta upp musslorna, borsta och ta bort skägget. Släng de musslor som är trasiga eller öppna.
2. Mixa samman allt till kryddpastan i matberedaren tills du har en slät kryddpasta.
3. Värm matolja i en vid stekpanna, fräs kryddpastan ett par minuter under omrörning tills den blir lite mörkare i färg. Tillsätt passerade tomater, buljong, honung, vinäger och soja och låt koka ihop till en sås. Smaka av med salt. Red ev med lite Maizena.
4. Lägg ner musslorna i såsen, rör om och salta lite till. Koka under lock ett par minuter.
5. Ta upp musslorna och lägg dem på ett fat. Rör ner smör i den kvarvarande såsen. 6. Stäng av värmen. Vispa upp ett ägg med en gaffel och rör ner i såsen. 7. Smaka av med salt, häll såsen över musslorna och toppa med vårlök och koriander. Servera med krispig sallad och nykokt jasminris.
Köpklart recept för totalt
277,63 kr
Köpklart recept för
277,63 kr