Singapore chili-musslor

Lite hetta, lite sälta, lite ljusgrön vårlök och koriander. Havet har aldrig smakat bättre – eller mer vår. Serveras med jasminris och krispig sallad.

20 min

20 ingredienser


Köpklart recept för totalt

277,63 kr

Singapore chili-musslor
  • 1 burk

    blåmusslor (helst ett nät blåmusslor om det finns)

KRYDDPASTA

  • 1 st

    gul lök

  • 4 st

    vitlöksklyftor

  • 2 st

    röda urkärnade chili

  • 2 msk

    ketchup

  • 1 msk

    fisksås

  • 1 msk

    matolja att steka i

  • 1 fp

    passerade tomater (ca. 250 ml)

  • 0.5 st

    fiskbuljong eller skaldjursbuljongtärning (ca. 2,5 dl utspädd)

  • 2 msk

    honung

  • 1 msk

    risvinäger

  • 1 msk

    ljus soja

  • 1 tsk

    Maizena (att reda med vid behov)

  • 50 g

    smör

  • 1 st

    ägg

  • 1 nypa

    salt

  • 4 st

    strimlade salladslökar

  • 1 kruka

    hackad koriander

TILL SERVERING

  • 1 st

    gemsallad eller isberg

  • 4 port

    jasminris

Allergiinformation

mjölkprotein, nötter, laktos, soja och ägg

Ingredienser

  • 1 burk

    blåmusslor (helst ett nät blåmusslor om det finns)

KRYDDPASTA

  • 1 st

    gul lök

  • 4 st

    vitlöksklyftor

  • 2 st

    röda urkärnade chili

  • 2 msk

    ketchup

  • 1 msk

    fisksås

  • 1 msk

    matolja att steka i

  • 1 fp

    passerade tomater (ca. 250 ml)

  • 0.5 st

    fiskbuljong eller skaldjursbuljongtärning (ca. 2,5 dl utspädd)

  • 2 msk

    honung

  • 1 msk

    risvinäger

  • 1 msk

    ljus soja

  • 1 tsk

    Maizena (att reda med vid behov)

  • 50 g

    smör

  • 1 st

    ägg

  • 1 nypa

    salt

  • 4 st

    strimlade salladslökar

  • 1 kruka

    hackad koriander

TILL SERVERING

  • 1 st

    gemsallad eller isberg

  • 4 port

    jasminris

Allergiinformation

mjölkprotein, nötter, laktos, soja och ägg

Gör så här

1. Lägg musslorna i kallt vatten ca 20 min. Ta upp musslorna, borsta och ta bort skägget. Släng de musslor som är trasiga eller öppna.

2. Mixa samman allt till kryddpastan i matberedaren tills du har en slät kryddpasta.

3. Värm matolja i en vid stekpanna, fräs kryddpastan ett par minuter under omrörning tills den blir lite mörkare i färg. Tillsätt passerade tomater, buljong, honung, vinäger och soja och låt koka ihop till en sås. Smaka av med salt. Red ev med lite Maizena.

4. Lägg ner musslorna i såsen, rör om och salta lite till. Koka under lock ett par minuter.

5. Ta upp musslorna och lägg dem på ett fat. Rör ner smör i den kvarvarande såsen. 6. Stäng av värmen. Vispa upp ett ägg med en gaffel och rör ner i såsen. 7. Smaka av med salt, häll såsen över musslorna och toppa med vårlök och koriander. Servera med krispig sallad och nykokt jasminris.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

277,63 kr

Köpklart recept för

277,63 kr