Skagenröra – grundrecept
Ett bra sätt att få en måltid att kännas lyxig, är att bjuda på krämig skagenröra. Du gör den enkelt på vårt grundrecept med rom, majonnäs, räkor och dill. Lägg upp på krispigt rostat bröd för en klassisk Toast Skagen. Annars är skagenröra gott att servera som en förrätt eller lyxig lunch med bakad potatis, i en tunnbrödsrulle, som fyllning i en halv avokado, på ägghalvor, eller som topping på en omelett.
Om du inte har eller inte tycker om räkor, testa skagen-alternativ med lax, krabbkött, kyckling, tofu, ägg, eller till och med kikärtor.
15 min
8 ingredienser
Köpklart recept för totalt
356,85 kr
300 g
skalade räkor
2 msk
majonnäs
1 nypa
salt
1 nypa
vitpeppar
1 msk
riven pepparrot
75 g
löjrom
1 knippe
hackad dill
0.5 st
citron, saften av
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
Ingredienser
300 g
skalade räkor
2 msk
majonnäs
1 nypa
salt
1 nypa
vitpeppar
1 msk
riven pepparrot
75 g
löjrom
1 knippe
hackad dill
0.5 st
citron, saften av
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
Gör så här
- Hacka räkorna grovt. Blanda med majonnäs. Smaksätt med salt, peppar, citron och pepparrot.
- Toppa med löjrom och dill.
Det var bara det! Det går bra att göra skagenröra med frysta tinade och skalade räkor eller lakeräkor. Se till att de är väl avrunna innan de blandas med majonnäs. Finhackad rödlök kan också tillsättas för extra crunch och smak.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
356,85 kr
Köpklart recept för
356,85 kr