Den perfekta skinkmackan till advent och jul. I det här receptet så låter du skinkan ligga på hemgjord senap, med kraftig smak av pepparrot och vin. Därefter toppar du allt med syrad silverlök som har dragit ihop sig i mirin och sumak.
20 min
17 ingredienser
Köpklart recept för totalt
156,60 kr
300 g
färdiggriljerad skinka
4 skivor
kavring, eller vörtbröd
PEPPARROTSSENAP
60 g
gula senapsfrön
0.75 dl
vitvinsvinäger
0.75 dl
torrt vitt vin
2 msk
honung
1 tsk
gurkmeja
1 tsk
salt
1 nypa
chilipulver
3 msk
varmt vatten
1 dl
finriven pepparrot
SYRAD LÖK
2 st
tunnskivade silverlökar
1 dl
risvinäger (mirin)
0.5 dl
socker
1 msk
svartpeppar
0.5 kruka
finhackad persilja
1 msk
sumak
300 g
färdiggriljerad skinka
4 skivor
kavring, eller vörtbröd
PEPPARROTSSENAP
60 g
gula senapsfrön
0.75 dl
vitvinsvinäger
0.75 dl
torrt vitt vin
2 msk
honung
1 tsk
gurkmeja
1 tsk
salt
1 nypa
chilipulver
3 msk
varmt vatten
1 dl
finriven pepparrot
SYRAD LÖK
2 st
tunnskivade silverlökar
1 dl
risvinäger (mirin)
0.5 dl
socker
1 msk
svartpeppar
0.5 kruka
finhackad persilja
1 msk
sumak
1. Blanda allt utom pepparrot och vatten i en bunke, täck med folie och låt dra 2 till 3 dagar i rumstemperatur.
2. Mixa allt till önskad konsistens, späd eventuellt med vatten och smaka av med pepparrot och salt.
3. Blanda ihop lök med vinäger, socker och sumak, låt dra i några minuter, smaka av med peppar och vänd i persilja.
4. Smöra bröd och bred på senap. Lägg på skinka och toppa med lök.
Köpklart recept för totalt
156,60 kr
Köpklart recept för
156,60 kr