Hemköp

Skinkmacka med pepparrotssenap & syrad lök

Den perfekta skinkmackan till advent och jul. I det här receptet så låter du skinkan ligga på hemgjord senap, med kraftig smak av pepparrot och vin. Därefter toppar du allt med syrad silverlök som har dragit ihop sig i mirin och sumak.

20 min

Skinkmacka med pepparrotssenap & syrad lök

Ingredienser

  • 300 g
    färdiggriljerad skinka
  • 4 skivor
    kavring, eller vörtbröd

PEPPARROTSSENAP

  • 60 g
    gula senapsfrön
  • 0.75 dl
    vitvinsvinäger
  • 0.75 dl
    torrt vitt vin
  • 2 msk
    honung
  • 1 tsk
    gurkmeja
  • 1 tsk
    salt
  • 1 nypa
    chilipulver
  • 3 msk
    varmt vatten
  • 1 dl
    finriven pepparrot

SYRAD LÖK

  • 2 st
    tunnskivade silverlökar
  • 1 dl
    risvinäger (mirin)
  • 0.5 dl
    socker
  • 1 msk
    svartpeppar
  • 0.5 kruka
    finhackad persilja
  • 1 msk
    sumak

Gör så här

1. Blanda allt utom pepparrot och vatten i en bunke, täck med folie och låt dra 2 till 3 dagar i rumstemperatur.

2. Mixa allt till önskad konsistens, späd eventuellt med vatten och smaka av med pepparrot och salt.

3. Blanda ihop lök med vinäger, socker och sumak, låt dra i några minuter, smaka av med peppar och vänd i persilja.

4. Smöra bröd och bred på senap. Lägg på skinka och toppa med lök.

4 portioner

Hemköp chat icon