Skinkmacka med pepparrotssenap & syrad lök
Den perfekta skinkmackan till advent och jul. I det här receptet så låter du skinkan ligga på hemgjord senap, med kraftig smak av pepparrot och vin. Därefter toppar du allt med syrad silverlök som har dragit ihop sig i mirin och sumak.
20 min
17 ingredienser
Köpklart recept för totalt
202,55 kr
300 g
färdiggriljerad skinka
4 skivor
kavring, eller vörtbröd
PEPPARROTSSENAP
60 g
gula senapsfrön
0.75 dl
vitvinsvinäger
0.75 dl
torrt vitt vin
2 msk
honung
1 tsk
gurkmeja
1 tsk
salt
1 nypa
chilipulver
3 msk
varmt vatten
1 dl
finriven pepparrot
SYRAD LÖK
2 st
tunnskivade silverlökar
1 dl
risvinäger (mirin)
0.5 dl
socker
1 msk
svartpeppar
0.5 kruka
finhackad persilja
1 msk
sumak
Ingredienser
300 g
färdiggriljerad skinka
4 skivor
kavring, eller vörtbröd
PEPPARROTSSENAP
60 g
gula senapsfrön
0.75 dl
vitvinsvinäger
0.75 dl
torrt vitt vin
2 msk
honung
1 tsk
gurkmeja
1 tsk
salt
1 nypa
chilipulver
3 msk
varmt vatten
1 dl
finriven pepparrot
SYRAD LÖK
2 st
tunnskivade silverlökar
1 dl
risvinäger (mirin)
0.5 dl
socker
1 msk
svartpeppar
0.5 kruka
finhackad persilja
1 msk
sumak
Gör så här
1. Blanda allt utom pepparrot och vatten i en bunke, täck med folie och låt dra 2 till 3 dagar i rumstemperatur.
2. Mixa allt till önskad konsistens, späd eventuellt med vatten och smaka av med pepparrot och salt.
3. Blanda ihop lök med vinäger, socker och sumak, låt dra i några minuter, smaka av med peppar och vänd i persilja.
4. Smöra bröd och bred på senap. Lägg på skinka och toppa med lök.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
202,55 kr
Köpklart recept för
202,55 kr