Skreitorsk med konfiterad kålrot, riven pepparrot, citron och dill

Vi konfiterar kålrot – bakar med smör i ugn – för att få fram en djup smak och härlig textur. Smakar underbart till skreitorskens fasta, goda kött.

120 min

13 ingredienser


Köpklart recept för totalt

604,45 kr

Skreitorsk med konfiterad kålrot, riven pepparrot, citron och dill
  • 4 st

    torskrygg (gärna skreitorsk)

  • 0.5 dl

    salt

  • 5 dl

    vatten

  • 1 msk

    olja

  • 540 g

    smör (40 gram/3 msk till torsken + 500 gram till kålroten)

  • 1 knippe

    timjan

  • 4 st

    vitlöksklyftor

  • 1 msk

    rosépeppar

  • 100 g

    pepparrot

  • 65 g

    salladsmix

  • 1 st

    citron

  • 1 kruka

    dill

  • 5 blad

    oxalis (kan uteslutas)

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos

Ingredienser

  • 4 st

    torskrygg (gärna skreitorsk)

  • 0.5 dl

    salt

  • 5 dl

    vatten

  • 1 msk

    olja

  • 540 g

    smör (40 gram/3 msk till torsken + 500 gram till kålroten)

  • 1 knippe

    timjan

  • 4 st

    vitlöksklyftor

  • 1 msk

    rosépeppar

  • 100 g

    pepparrot

  • 65 g

    salladsmix

  • 1 st

    citron

  • 1 kruka

    dill

  • 5 blad

    oxalis (kan uteslutas)

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos

Gör så här

1. Sätt ugnen på 125 grader. Lägg smöret i en ugnsform och ställ in i ugnen för att smälta. Skala kålroten och skär i tunna skivor. Lägg i formen så att kålroten täcks av smör. Tillsätt hela vitlöksklyftor, timjan och krossad rosépeppar. Låt kålroten konfitera i smöret tills den blivit mjuk och lite karamelliserad i kanterna. Cirka 1– 1 1⁄2 timme beroende på tjocklek.

2. Under tiden, rör ihop vatten och salt tills saltet lösts upp. Lägg i fisken och låt rimma i rumstemperatur i cirka 30 minuter. Ta upp och torka av.

3. Ringla olja över fisken. Hetta upp en stor stekpanna och stek med skinnsidan neråt i
1 minut. Tillsätt smör och stek i ytterligare 2 minuter, tills krispigt skinn. Vänd fisken och stek 2–3 minuter. Lägg på lock, dra av från värmen och låt vila i några minuter. Innertemperaturen ska vara cirka 50 grader.

4. Ta upp kålen ur smöret och fördela på tallrikar. Lägg fisken ovanpå. Skär citronen i klyftor. Lägg upp salladsblad och dekorera med dill och oxalis. Strö över riven pepparrot och pressad citron.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

604,45 kr

Köpklart recept för

604,45 kr