Vi konfiterar kålrot – bakar med smör i ugn – för att få fram en djup smak och härlig textur. Smakar underbart till skreitorskens fasta, goda kött.
120 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
604,45 kr
4 st
torskrygg (gärna skreitorsk)
0.5 dl
salt
5 dl
vatten
1 msk
olja
540 g
smör (40 gram/3 msk till torsken + 500 gram till kålroten)
1 knippe
timjan
4 st
vitlöksklyftor
1 msk
rosépeppar
100 g
pepparrot
65 g
salladsmix
1 st
citron
1 kruka
dill
5 blad
oxalis (kan uteslutas)
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
4 st
torskrygg (gärna skreitorsk)
0.5 dl
salt
5 dl
vatten
1 msk
olja
540 g
smör (40 gram/3 msk till torsken + 500 gram till kålroten)
1 knippe
timjan
4 st
vitlöksklyftor
1 msk
rosépeppar
100 g
pepparrot
65 g
salladsmix
1 st
citron
1 kruka
dill
5 blad
oxalis (kan uteslutas)
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
1. Sätt ugnen på 125 grader. Lägg smöret i en ugnsform och ställ in i ugnen för att smälta. Skala kålroten och skär i tunna skivor. Lägg i formen så att kålroten täcks av smör. Tillsätt hela vitlöksklyftor, timjan och krossad rosépeppar. Låt kålroten konfitera i smöret tills den blivit mjuk och lite karamelliserad i kanterna. Cirka 1– 1 1⁄2 timme beroende på tjocklek.
2. Under tiden, rör ihop vatten och salt tills saltet lösts upp. Lägg i fisken och låt rimma i rumstemperatur i cirka 30 minuter. Ta upp och torka av.
3. Ringla olja över fisken. Hetta upp en stor stekpanna och stek med skinnsidan neråt i
1 minut. Tillsätt smör och stek i ytterligare 2 minuter, tills krispigt skinn. Vänd fisken och stek 2–3 minuter. Lägg på lock, dra av från värmen och låt vila i några minuter. Innertemperaturen ska vara cirka 50 grader.
4. Ta upp kålen ur smöret och fördela på tallrikar. Lägg fisken ovanpå. Skär citronen i klyftor. Lägg upp salladsblad och dekorera med dill och oxalis. Strö över riven pepparrot och pressad citron.
Köpklart recept för totalt
604,45 kr
Köpklart recept för
604,45 kr