Hemmagjord majonnäs imponerar på de flesta. Lite knepigt kanske men värd all ansträngning. Som tillbehör på en smashed burger är succén given. Fram med vispen!
25 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
267,32 kr
4 msk
extrasaltat smör
8 skivor
hamburgerost
800 g
nötfärs
2 st
lök
4 st
brioche hamburgerbröd
1 st
tomat
1 påse
machésallad
Majonnäs
1 st
äggula
1 dl
rapsolja
0.5 tsk
dijonsenap
1 nypa
flingsalt
1 nypa
peppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
4 msk
extrasaltat smör
8 skivor
hamburgerost
800 g
nötfärs
2 st
lök
4 st
brioche hamburgerbröd
1 st
tomat
1 påse
machésallad
Majonnäs
1 st
äggula
1 dl
rapsolja
0.5 tsk
dijonsenap
1 nypa
flingsalt
1 nypa
peppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
1. Börja med majonnäsen. Vispa äggulan konstant och häll sakna ner rapsolja. Blanda sedan ner dijonsenap, en nypa flingsalt och peppar.
2. Stek briochebrödet i hälften av smöret.
3. Dela upp köttfärsen i 8 puckar. Bryn smöret på hög värme. Pressa köttpuckarna i stekpannan och vänd efter cirka 2 min. Salta med en nypa flingsalt och peppra, och lägg på ost.
4. Ta ut hamburgarna och lägg ner skivad lök. Stek på medelhög värme i några minuter.
5. Skär upp tomaten i 8 tunna skivor.
6. Bygg upp burgaren med bröd, majonnäs, två köttpuckar, tomat, karamelliserad lök och machésallad. Servera och njut!
Köpklart recept för totalt
267,32 kr
Köpklart recept för
267,32 kr