Smashed peas of heaven burgare, söt-syrlig lök & sötpotatis
När du är sugen på burgare men vill hålla det enkelt – testa att smasha färska vegopuckar från Peas of Heaven. Genom att platta till dem i stekpannan får du en krispig yta och mycket smak. Toppad med smält ost och en chutney på tomat och lök blir det en riktigt god kombination av sött, syrligt och krämigt. Det här är en snabb rätt som passar perfekt till både vardagsmiddag och fredagsmys. Lägg till dina favorittillbehör och du har en burgare som är både vegovänlig och full av smak.
30 min
22 ingredienser
Köpklart recept för totalt
132,23 kr
SÖTPOTATIS
2 st
sötpotatis
1 msk
paprikapulver
1 tsk
salt
2 msk
matolja
TOMAT- OCH LÖKCHUTNEY
2 st
lök
1 msk
matolja
250 g
babyplommontomater
2 krm
svartpeppar
0.5 tsk
salt
1 msk
socker
2 msk
vitvinsvinäger
MAJONNÄS
1 st
ägg
1 msk
vitvinsvinäger
1 krm
salt
1.5 msk
dijonsenap
1.75 dl
matolja
SMASHED PEAS OF HEAVEN BURGARE
2 msk
matolja
400 g
burger Plant-based
2 krm
svartpeppar
0.5 tsk
salt
150 g
texmexost
4 st
hamburgerbröd
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Ingredienser
SÖTPOTATIS
2 st
sötpotatis
1 msk
paprikapulver
1 tsk
salt
2 msk
matolja
TOMAT- OCH LÖKCHUTNEY
2 st
lök
1 msk
matolja
250 g
babyplommontomater
2 krm
svartpeppar
0.5 tsk
salt
1 msk
socker
2 msk
vitvinsvinäger
MAJONNÄS
1 st
ägg
1 msk
vitvinsvinäger
1 krm
salt
1.5 msk
dijonsenap
1.75 dl
matolja
SMASHED PEAS OF HEAVEN BURGARE
2 msk
matolja
400 g
burger Plant-based
2 krm
svartpeppar
0.5 tsk
salt
150 g
texmexost
4 st
hamburgerbröd
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C, ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, traktörpanna med lock, stekpanna, mixerbunke och en stavmixer.
2. Skala och skär sötpotatis i ½ cm breda skivor. Blanda potatisen på plåten med paprikapulver, salt, neutral olja och rosta i mitten av ugnen i ca 20 min.
3. Halvera och skiva lök. Hetta upp stekpannan på medelhög värme med neutral olja och stek löken gyllene i ca 5 min. Kvarta tomater och vänd ned i pannan med svartpeppar, salt, socker, vitvinsvinäger och låt koka samman i ca 3 min.
4. Tillsätt ägg, vitvinsvinäger, salt, dijonsenap och neutral olja i mixerbunken. Sätt ner mixerstaven i botten av bunken och mixa på full effekt samtidigt som du långsamt rör mixerstaven uppåt. Mixa till en tjock kräm.
5. Hetta upp traktörpannan på medelhög värme med neutral olja. Lägg ner burgarna i pannan, platta till med en stekspade till ca ½ cm och stek i ca 5 min på en sidan. Vänd sedan och toppa burgarna med ost. Lägg på lock, stäng av värmen och låt stå i 3 min så att osten smälter.
6. Värm bröden i ugnen i 2 min. Bygg sedan din burgare i bröden med chutneyn, majonnäsen och servera potatisen vid sidan av.
Njut av en vegovänlig burgare med mycket smak – smashad stekyta, smält ost och chutney gör varje tugga till en fullträff. Snabbt, enkelt och perfekt för både vardagsmiddag och som comfort food till helgen.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
132,23 kr
Köpklart recept för
132,23 kr