Smashed peas of heaven burgare, söt-syrlig lök & sötpotatis

En smashad burgare med mycket stekyta. Toppad med ost och en söt- syrlig chutney på tomat och lök som blir en perfekt smak-kombination!


30 min

22 ingredienser


Köpklart recept för totalt

155,30 kr

Smashed peas of heaven burgare, söt-syrlig lök & sötpotatis

Sötpotatis

  • 2 st

    sötpotatis

  • 1 msk

    paprikapulver

  • 1 tsk

    salt

  • 2 msk

    matolja

Tomat- och lökchutney

  • 2 st

    lök

  • 1 msk

    matolja

  • 250 g

    babyplommontomater

  • 2 krm

    svartpeppar

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 msk

    socker

  • 2 msk

    vitvinsvinäger

Majonnäs

  • 1 st

    ägg

  • 1 msk

    vitvinsvinäger

  • 1 krm

    salt

  • 1.5 msk

    dijonsenap

  • 1.75 dl

    matolja

Smashed peas of heaven burgare

  • 2 msk

    matolja

  • 400 g

    burger Plant-based

  • 2 krm

    svartpeppar

  • 0.5 tsk

    salt

  • 150 g

    texmexost

  • 4 st

    hamburgerbröd

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Ingredienser

Sötpotatis

  • 2 st

    sötpotatis

  • 1 msk

    paprikapulver

  • 1 tsk

    salt

  • 2 msk

    matolja

Tomat- och lökchutney

  • 2 st

    lök

  • 1 msk

    matolja

  • 250 g

    babyplommontomater

  • 2 krm

    svartpeppar

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 msk

    socker

  • 2 msk

    vitvinsvinäger

Majonnäs

  • 1 st

    ägg

  • 1 msk

    vitvinsvinäger

  • 1 krm

    salt

  • 1.5 msk

    dijonsenap

  • 1.75 dl

    matolja

Smashed peas of heaven burgare

  • 2 msk

    matolja

  • 400 g

    burger Plant-based

  • 2 krm

    svartpeppar

  • 0.5 tsk

    salt

  • 150 g

    texmexost

  • 4 st

    hamburgerbröd

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Gör så här

Förbered: Sätt ugnen på 225°, ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, traktörpanna med lock, stekpanna, mixerbunke och en stavmixer.

Sötpotatis: Skala och skär sötpotatis i ½ cm breda skivor. Blanda potatisen på plåten med paprikapulver, salt, neutral olja och rosta i mitten av ugnen i ca 20 min.

Tomat- och lökchutney: Halvera och skiva lök. Hetta upp stekpannan på medelhög värme med neutral olja och stek löken gyllene i ca 5 min. Kvarta tomater och vänd ned i pannan med svartpeppar, salt, socker, vitvinsvinäger och låt koka samman i ca 3 min.

Majonnäs: Tillsätt ägg, vitvinsvinäger, salt, dijonsenap och neutral olja i mixerbunken. Sätt ner mixerstaven i botten av bunken och mixa på full effekt samtidigt som du långsamt rör mixerstaven uppåt. Mixa till en tjock kräm.

Smashed peas of heaven burgare: Hetta upp traktörpannan på medelhög värme med neutral olja. Lägg ner burgarna i pannan, platta till med en stekspade till ca ½ cm och stek i ca 5 min på en sidan. Vänd sedan och toppa burgarna med ost. Lägg på lock, stäng av värmen och låt stå i 3 min så att osten smälter.

Värm bröden i ugnen i 2 min. Bygg sedan din burgare i bröden med chutneyn, majonnäsen och servera potatisen vid sidan av.


Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

155,30 kr

Köpklart recept för

155,30 kr